Dit is waarom je editie 68 in huis móét hebben image
Lkoedam

Dit is waarom je editie 68 in huis móét hebben

Columbus-editie 68 is uit! In deze editie leggen we je haarfijn uit hoe je luxe for less regelt. Decadentie voor een zacht prijsje dus. Verder maken we een good old American roadtrip door de staat Idaho, zetten we onze tanden letterlijk en figuurlijk in de Spaanse regio Baskenland, verkennen we de uithoeken van Chili en verklappen we dé nieuwe wijk van het aangename Valencia.Duur overnachten op het strand in Oman? Het kán goedkoper (Foto: Al Baleed Resort Salalah by Anantara)Luxe for lessLet’s face it. Iedere reiziger houdt van tijd tot tijd van een beetje luxe. Daar hangt vaak een prijskaartje aan, maar dat betekent niet dat er geen budgetvriendelijke oplossingen mogelijk zijn. Columbus Travel-editie 68 staat daarom in het teken van luxe for less.

De ultieme Amerikaanse roadtrip (Foto: Columbus Travel © Malou van Breevoort)Idaho, VSIdaho, een van de meest onderschatte staten van Amerika, leek eindelijk veroverd te worden door Columbus. Maar een barre winter zorgt tot ver in het voorjaar voor sneeuw, modder en kolkende rivieren. Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort waren dus veroordeeld tot de modderige dalen en chocoladebruine rivieren. Gelukkig valt er zelfs dan iets te ontdekken.

Living on the edge in Spaans Baskenland (Foto: Columbus Travel © Tim Bilman)Baskenland, SpanjeDe autonome regio Baskenland, die zes keer zo klein is als Nederland, is beroemd als gastro-hotspot, maar verder niet écht bekend. Voor aanvang van hun reis stelden Columbus-reporters Tom Aussems en Tim Bilman zich dan ook één doel: verder kijken dan hun tong – lees: smaakpapillen – lang is en ervaren hoe Jan Modaal er zijn vrije dagen besteedt.

Dit mag je verwachten van de verste uithoeken van Chili (Foto: Columbus Travel © Paul de Roos)ChiliTijdens hun reis door Chili wordt één ding duidelijk voor Columbus-reporter Paul de Roos en zijn vrouw: leven in een land dat bijna volledig binnen de Ring van Vuur ligt betekent leren leven met aard- en zeebevingen, tsunami’s en uiteraard vulkaanuitbarstingen. Tegenover die destructie staat echter creatie. Chili is dan ook adembenemende landschappen rijk: gortdroge woestijnen, diepblauwe meren en met sneeuw bedekte vulkanen. Een walhalla voor natuurliefhebbers.

Toe aan een stedentripje? Ga als de wiedeweerga naar Valencia! (Foto: Columbus Travel © Lars van der Waarden)Valencia, SpanjeSpanjekenners weten het allang: Valencia, de derde stad van Spanje, is de perfecte citytripbestemming. Zon, zee en strand gaan er perfect samen met kunst, cultuur en culinaire hoogstandjes. De favoriet buurt van Columbus-reporters Kas Nortier en Lars van der Waarden: het überhippe maar nog steeds heerlijk relaxte Ruzafa. Dit zijn hun grootste, lokale ontdekkingen.Editie 68 is verkrijgbaar in onze webshop