5x onbekende Spaanse steden búíten de grote twee image
Shyonen

5x onbekende Spaanse steden búíten de grote twee

Wie aan Spaanse steden denkt, ziet waarschijnlijk meteen het toeristische Madrid en Barcelona voor zich. Dat is zonde, want in het land gaan veel meer pareltjes schuil. Deze 5 zijn absoluut de moeite waard!



De flamenco is naar verluidt ontstaan in Sevilla (Foto: Reisreporter silly)



1. Sevilla



Wist je dat Sevilla één van de grootste historische stadscentra van Europa heeft? Er is dus genoeg te zien en te doen. Bezoek de middeleeuwse kathedraal, die op de fundamenten van een oude moskee staat. Of geniet op een terrasje van heerlijke tapas en dans de flamenco tussen de locals. Olé!



2. Granada



Sporen van de Moorse bezetting van Spanje zijn op weinig plekken zo duidelijk zichtbaar als in Granada. De Alhambra, een gigantisch paleis bovenop een heuvel, is een absolute must-see voor cultuurliefhebbers. Bovendien heb je er een prachtig uitzicht over de Sierra Nevada.





Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada (Foto: Reisreporter Dirk-Jan)



3. Valencia



Zon, zee, strand en cultuur. Dat heeft Valencia te bieden. Loop een rondje over de centrale markt, maak een fietstochtje door de tuinen van Turia of beklim te Torres de Serranos voor een weids uitzicht. Ben je de stadse drukte even zat? Neem dan een frisse duik in zee en ontspan aan het uitgestrekte strand.



4. Segovia



Groot fan van de films van Walt Disney? Of ben je gek op oude kastelen? Dan mag Segovia niet ontbreken op jouw bucket list. De Alcázar van Segovia – een enorm kasteel – is namelijk een grote inspiratiebron geweest voor het inmiddels iconische kasteel van Assepoester in de gelijknamige Disney-film. Bewonder de troonzaal en de schatkamer en waan je even in de middeleeuwen.





Ook 's nachts is Segovia indrukwekkend ... (Foto: Reisreporter SuzanneGeudeke)



5. Toledo



Ooit was niet Madrid, maar Toledo de hoofdstad van Spanje. Deze stad heeft niet één religieuze traditie, maar wel drie! Sinds jaar en dag wonen er namelijk Islamieten, Christenen en Joden. En dat is duidelijk terug te zien in het straatbeeld. Breng een bezoekje aan de indrukwekkende Synagoge van El Tránsito voor een kijkje in het Joodse verleden.