Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel image
Lkoedam

Weet jij hoeveel urine in hotelzwembaden zit? Zóveel

Plassen in het zwembad is taboe. Toch lijkt nog niet iedereen zich aan deze ongeschreven regel te houden, getuige de vele liters urine in hotelzwembaden.



Wist je dat zwembaden gevuld zijn met tientallen liters urine? (Foto: Reisreporter AngieV)



Vóórdat je in een hotelzwembad duikt, moet je weten: de kans dat het water is ‘geïnfecteerd’ door urine is vrijwel honderd procent. Sterker nog, een Canadees onderzoek naar de hoeveelheid urine in de zwembaden van 29 willekeurige hotels wees uit dat er gemiddeld zo’n 75 (!) liter plas voorkomt in een zwembad van groot formaat. Bij een bescheiden hotelzwembadje mag je uitgaan van 30 liter. Zelfs jacuzzi’s in hotels zijn niet veilig, aldus het onderzoek. We kunnen wel stellen dat dit niet de resultaten zijn waar we op hoopten.



Wat nu?



Wees (enigszins) gerust; de aantallen liters urine die voortkwamen uit het onderzoek wijzen op de urine die daadwerkelijk werd uitgescheiden in de zwembaden. De smerige stofjes worden echter al snel afgebroken en gefilterd, maar de plas is dus nog wel traceerbaar met behulp van bepaalde stoffen. Er kan daarom gewoon veilig gezwommen worden. De enige blijvende oplossing voor dit toch wel gore, wereldwijde probleem is dat de ‘daders’ bij zinnen komen en het zwembad verlaten vóórdat ze naar de wc gaan.