Functionele outdoorschoenen: LOWA Aerox GTX image
Lkoedam

Functionele outdoorschoenen: LOWA Aerox GTX

LOWA staat sinds jaar en dag bekend om zijn perfecte pasvorm en kwaliteit. Schoenen waarbij 'inlopen' tot de verleden tijd behoort. De nieuwe Aerox GTX vormt hier geen uitzondering op. Dit model combineert de nieuwste technologiën voor een optimaal comfort waardoor de Aerox met recht tot nieuwe standaard op het gebied van multifunctionele outdoorschoen kan worden gekroond. Maar wat maakt deze schoen nou zo uniek? We leggen het uit.(Foto: © Lowa Benelux)GORE-TEX® SURROUND®Al jaren is Gore-Tex® de autoriteit op het gebied van waterdicht textiel en schoeisel. Gore-Tex® is een waterdicht en toch ademend membraan dat aan de bovenzijde van de schoen wordt geplaatst. Waarbij Gore-Tex® zich tot het bovenste deel van de schoen beperkt, voegt Gore-Tex® SURROUND® een nieuwe dimensie toe aan deze functionaliteit. Deze innovatieve technologie biedt namelijk 360° klimaatregulatie.

De speciale luchtkanalen die door de zool lopen en uitkomen aan de zijkanten van de zool, zorgen ervoor dat zelfs transpiratiedamp afkomstig van de onderkant van je voet, kan ontsnappen.En hoewel damp eruit kan, kan er geen water de schoen in. Op die manier blijven je voeten dus rondom droog en koel onder alle omstandigheden.

(Foto: © Lowa Benelux)Andere technologiënOm te kunnen voldoen aan alle eisen van outdoorfanaten, is de Aerox GTX® ook uitgerust met andere eigenschappen die eveneens comfort verhogend zijn. Zo is de Aerox GTX® voorzien van een extra duurzame en goed dempende LOWA DynaPU® tussenzool, en een stabilizer frame voor extra steun aan de zijkanten. Ook zorgt de LOWA MONOWRAP® zool, die de voet als het ware in de zool zet in plaats van op de zool voor extra stabiliteit en comfort. 

(Foto: © Lowa Benelux)LOWA, 100% Made in EuropeIn het Duitse dorp Jetzendorf richt Lorenz Wagner in 1923 het bedrijf LOWA op. Als perfectionist was alleen het allerbeste goed genoeg voor Lorenz, van de gebruikte materialen tot de afgewerkte schoen.  En die filosofie staat nog altijd centraal bij ieder paar LOWA schoenen. Dit begint bij de gebruikte materialen en eindigt bij de afgewerkte schoen. Voor het belangrijkste materiaal voor de productie van schoenen, het leer, maakt LOWA uitsluitend gebruik van speciaal geselecteerde koeienhuiden uit Europa, die uiteraard vrij zijn van verontreinigende stoffen. Daarnaast worden nog steeds alle modellen in Europa ontworpen en geproduceerd én worden ze zelfs voor een groot deel met de hand gemaakt.  Door deze 100% Made in Europe strategie waarborgt LOWA haar hoge kwaliteit.