7 dingen waar cabinepersoneel op let als je boardt image 7 dingen waar cabinepersoneel op let als je boardt image 7 dingen waar cabinepersoneel op let als je boardt image
Unsplash .

7 dingen waar cabinepersoneel op let als je boardt

Je stapt aan boord van het vliegtuig, het cabinepersoneel wacht je op en heet je vriendelijk welkom. Je zult vast weinig zoeken achter dit tafereel. Maar wat nu als wij je vertellen dat er méér achter deze welkomstceremonie schuilt dan je vermoedde? Dit is waar ze je daadwerkelijk op screenen.

1. Ben je beschonken?

De eerste indruk is bijna altijd de juiste voor een getrainde medewerker. Dus als jij onder invloed van alcohol of drugs aan boord van het vliegtuig stapt, kun je zonder pardon geweigerd worden. Immers, het laatste wat ze willen is dat jij een gevaar vormt voor je medepassagiers. Wat ook meetelt is dat het toestel, in het geval van een noodsituatie, in negentig seconden moet zijn ontruimd. Dat wordt lastig als jij niet besluit om mee te werken ... 

2. Ben je sterk?

Als jij gespierd en/of fysiek sterk overkomt, onthoudt het cabinepersoneel je gezicht. In dit geval word je als het ware gezien als hulpbron. Zodra een situatie uit de hand dreigt te lopen zul je op discrete wijze worden gevraagd om in te grijpen. Bijvoorbeeld door een stennisschopper in een houdgreep te nemen.

3. Ben je ziek?

Stewards en stewardessen letten ook op ziekteverschijnselen. Als jij bleek ziet kun je worden geweigerd. Het is dan eerst zaak om uit te zieken alvorens aan boord van een vliegtuig te stappen. Onthoud, de cabine is een afgesloten ruimte waarin ziektes zich gemakkelijk kunnen verspreiden. Bovendien geldt dat een medische ingreep gemakkelijker uit te voeren is op de grond dan in de lucht.

4. Ben je bang?

Als jij vliegangst hebt word je er meteen uitgepikt. Tijdens de vlucht kun je extra steun en service verwachten.

5. Ben je invalide?

Als jij bij de nooduitgang zit moet je fysiek in staat zijn om een zware deur te openen. Is dat niet het geval, dan zoekt het personeel een andere plekje voor je. De check is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat jij in het geval van een noodgeval extra assistentie krijgt.

6. Ben je ‘illegaal’ bezig?

Hoewel de begroeting tussen jou en het personeelslid slechts drie of vier seconden duurt, hebben ze het direct door als je bijvoorbeeld een open fles alcohol mee proberen te smokkelen voor tijdens de vlucht.

7. Ben je een collega?

Werk jij voor een andere airline en ga je op privévakantie? Dan is incognito naar je vakantiebestemming vliegen er niet bij. In veel gevallen heeft het personeel het direct door als er een collega in de cabine zit. 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.