9x de coolste rooftopbars van de wereld image
REDACTIE

9x de coolste rooftopbars van de wereld

Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

1. Frank’s Café in Londen  

 

Áls de zon schijnt zoeken Londenaren massaal het dak op. Een van de hipste adresjes is Frank’s Café. Om er te komen volg je artistieke figuren naar de bovenste verdieping van een parkeergarage in Peckham.Altijd al een drankje willen doen bovenop een oude parkeergarage? Dit is je kans (Foto: Ania Mendrek, Flickr)

 

2. Le Perchoir in Parijs

 

Het is niet moeilijk om in te zien waarom het met goed weer barst van de stelletjes bij Bar Le Perchoir. Met je geliefde genieten van een 360 graden uitzicht over de Franse hoofdstad en de zon zien onder gaan boven de Sacré-Coeur klinkt toch als muziek in de oren?!

 

3. Mama Shelter in Los Angeles

 

Eten met uitzicht op de Hollywood Hills? Neem plaats op een van de comfortabele gestreepte banken van Mama Shelter en geniet heerlijk slow van heerlijk slow food.

 

4. Heli Lounge Bar in Kuala Lumpur

 

Zodra er even geen helikopterlandingen plaatsvinden op de 34e verdieping van Menara KH verandert dit helikopterplatform in een van de coolste rooftopbars van de wereld.

 Lounge op een heliplatform in Heli Lounge Bar (Foto: Eduardo M. C., Flickr)

 

5. Wooloomooloo in Hong Kong

 

Wooloomooloo, wat een uitzicht! Van het panorama vanaf het ruime terras van deze chique rooftopbar aan de Victoria Harbour ga je geheid raaskallen. Het publiek is gemêleerd en bestaat zowel uit locals als expats.

 

6. Flair in Shanghai

 

Flair ligt op de 58e (!) verdieping van het Ritz-Carlton en kijkt uit over de glinsterende skyline van deze metropool. Met zo’n uitzicht zijn de dure drankjes wel goed te praten.

 Flair ligt op de 58e verdieping van het Ritz-Carlton. Geen slecht uitzicht, hé? (Foto: Simon D, Flickr)

 

7. AER Rooftop Bar in Mumbai

 

Zodra de klok half zes slaat zoeken goedgeklede locals de 34e verdieping van het Four Season’s Hotel op voor AER’s Sunset Happy Hour. Ook buiten het zomerseizoen ben je hier aan het goede adres voor een avondje genieten, want de overkapping houdt je zelfs tijdens een moesson droog.AER Rooftop Bar is dé hotspot van de stad (Foto: Jaideep Oberoi, Four Seasons Hotel Mumbai)

 

8. Downtown México Rooftop Bar in Mexico-Stad

 

Downtown México Rooftop Bar is gelegen op een van de mooiste boetiekhotelletjes van de stad en is dé plek voor een uitgebreid ontbijt, een pool party met DJ en dramatische uitzichten op onder andere Casino Español en Torre Latinoamericana.

 

9. Living Room in Johannesburg

 

Gedurende de week vormt de Living Room een (stads)oase van rust. Maar op zondag worden de hangmatten aan de kant geschoven, het licht gedimd en de muziek een tandje harder gezet.

Houd je van lekker eten en drinken op reis? Doe inspiratie op voor je volgende trip met Columbus-editie 92, die geheel gewijd is aan de beste eet- en drinkervaringen ter wereld.