Welk Grieks eiland past het beste bij jou? image
Welk Grieks eiland past het beste bij jou? image Welk Grieks eiland past het beste bij jou? image
Midasket

Welk Grieks eiland past het beste bij jou?

Het perfecte eiland kiezen voor je volgende reis naar Griekenland kan best moeilijk zijn. Want welke van de zesduizend moet je kiezen? Wij helpen je een handje op weg.Auto's en motorvoertuigen zijn verboden op Hydra (Foto: Reisreporter RReintjes)1. HydraDit eiland is perfect voor soloreizigers of als je op zoek bent naar een digitale detox. Weg met alle social media. Hier vind je geen auto’s en motors maar hobbelige wegen vol met (muil)ezels en pittoreske huisjes. Ondanks dat Hydra vlakbij Athene ligt kun je hier je rust vinden en genieten van het mooie uitzicht in het schattige cafeetje aan het water in de haven.2. KoefonisiaHoe ongebaand wil je het hebben? Koefonisia is eigenlijk een eilandengroep die uit twee kleine eilandjes bestaat: Pano en Kato. Pano is een gezellig eilandje waar ze zich veel met visserij bezighouden. Je vindt er gezellige cafés en je hebt er zelfs een pinautomaat! Voor beide eilanden heb je niet meer nodig dan je benen. Kato is technisch gezien onbewoond, maar in de zomermaanden zijn er wel mensen. Ga dus buiten de zomermaanden, want dan tref je – op enkele andere reizigers na – een onbewoond eiland aan. 

Myrtos Beach is het bekendste strand, maar via een haarspeldbocht vind je dit witte strand (Foto: Reisreporter daphnekeune)3. KeffaloniaKeffalonia is het grootste eiland in de Ionische Zee en als je van strandhoppen houdt is dit hét eiland voor jou. Het eiland wordt ook wel omschreven als 'strandmekka'. Myrtos Beach is verreweg het populairst. Het voordeel van al die stranden is dat het er nooit overbevolkt zal zijn.4. IkariaHet bergachtige eiland leent zich perfect voor een hike vakantie. Het netwerk aan wandelpaden laat je van kust naar kust lopen en van bergtop naar bergtop. Uiteraard met de meest spectaculaire uitzichten. Vroeger vonden er nog wel eens piratenaanvallen plaats. Mede daardoor besloten de vroegere bewoners hun huizen te bouwen op relatief grote hoogte. 5. RhodosRhodos zal je zeker niet onbekend in de oren klinken. Maar als je van geschiedenis en cultuur houdt, is dit eiland absoluut een bezoekje waard! Wist je bijvoorbeeld dat je er de Kolossus van Rhodos vindt, een van de zeven antieke wereldwonderen. Dé keuze dus voor liefhebbers van geschiedenis. 

De kleur van Mykonos is - je raadt het misschien al - wit en dat is niet te missen als je er rondloopt (Foto: Reisreporter joellevandesanden)6. MykonosMykonos is een van de bekendste Griekse eilanden en tevens ook het eerste eiland dat zich op toeristisch gebied ontwikkelde. Laat dat je vooral niet tegenhouden! Houd je van cultuur en ben je niet vies van een avondje uit? Dan past dit eiland perfect bij jou. Je vindt er van alles, van loungetenten aan het strand tot nachtclubs in de stad. Overdag kan je dan weer van de witte huizen met blauwe kozijnen genieten.7. SantoriniAls je naar Santorini reist moet je wel een beetje van mensen houden. Het eiland is namelijk allang geen geheim meer onder vakantiegangers. Maar het is en blijft een verschrikkelijk romantische bestemming. Zie jij jezelf en je partner al op een terras zitten, terwijl je geniet van goede wijn en een prachtige zonsondergang? 


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.