Nooit meer visumstress met deze handige adviezen image
Nooit meer visumstress met deze handige adviezen image Nooit meer visumstress met deze handige adviezen image
lkoedam

Nooit meer visumstress met deze handige adviezen

In het ene land loop je in een paar minuten langs de douane en in het andere land kom je niet binnen zonder visum. Behoorlijk verwarrend allemaal, nietwaar?! We stelden een lijst samen van de populairste vakantielanden onder Nederlanders, die alleen mét een geldig visum te bezoeken zijn. Zo schaf je het visum aan.Cuba is steeds meer aan het Amerikaniseren dus ga snel! (Foto: Reisreporter dennisenroel)1. Visum voor TurkijeWie voorheen naar Turkije afreisde kon ter plekke op de luchthaven een visum aanvragen. Maar tegenwoordig regel je je visum gewoon online. Let op: er zijn momenteel veiligheidsrisico’s van kracht. Houd het reisadvies van de Rijksoverheid in de gaten.Een visum voor Turkije kost € 18, is 180 dagen geldig en kan worden aangevraagd via e-Visa. 2. Visum voor ThailandBij aankomst in Thailand heb je recht op visumvrije entree met een geldigheidsduur van dertig dagen, mits je een bewijs van vertrek kunt overhandigen. In de regel wordt hier echter zelden om gevraagd. Ga jij dus backpacken in Thailand en heb je nog géén terugvlucht geboekt, maak je dan niet al te druk. Als ze er tóch naar vragen leg je de situatie rustig uit. In het ergste geval koop je een spotgoedkoop enkeltje naar een buurland met AirAsia. Blijf je langer dan dertig dagen? Vraag dan een toeristenvisum aan met een geldigheidsduur van zestig dagen.Een toeristenvisum voor Thailand kost € 30, is 60 dagen geldig en kan worden aangevraagd bij de Thaise Ambassade in Den Haag of het Thaise Consulaat in Amsterdam.3. Visum voor IndonesiëSinds een jaar hoef je bij aankomst in Indonesië géén visa on arrival meer aan te schaffen op de luchthaven. De regering voerde namelijk net als Thailand een visumvrijstelling in voor iedere toerist doe tot dertig dagen in het land verblijft, mits je aankomt op en weer vertrekt van de vliegvelden van Jakarta, Surabaya (beide op Java), Batam, Medan (beide op Sumatra) en Denpasar (Bali). Blijf je langer dan dertig dagen? Koop dan wél een visa on arrival bij aankomst en verleng dit bewijs dertig dagen later in een immigratiekantoortje.Een visa on arrival voor Indonesië kost € 31, is 30 dagen geldig en kan worden aangevraagd op geselecteerde luchthavens.4. Visum voor AustraliëBen jij of ken jij iemand die wel eens in Australië is geweest? Dan weet jij als geen ander hoe ingewikkeld het Australische visumaanvraagproces kan zijn. Zo zijn er een aantal soorten. Voor een vakantie heb je een toeristische Electronic Travel Authority (ETA) nodig en voor een zakenreis weer een ander soort. Blijf je voor lange tijd? Vraag dan een toeristenvisum aan. Met dit visum mag je per keer maximaal drie maanden in het land verblijven. Dit trucje kun je vier keer herhalen, want dit visum is een jaar geldig.Een toeristenvisum kost € 49, is 1 jaar geldig en kan worden aangevraagd via de Australische Ambassade in Den Haag of een visumwebsite.

Staat Australië nog op je lijstje? (Foto: Reisreporter ingrover)5. Visum voor CubaCuba is sinds een aantal jaar ontzettend populair onder Nederlandse vakantiegangers. En terecht! Als je georganiseerd op reis gaat heb je géén visum nodig. Een tarjeta del turista volstaat. Deze toeristenkaart wordt door de touroperator verstrekt.Niet georganiseerd op reis? Een regulier visum voor Cuba kost € 22, is 30 dagen geldig en kan worden aangevraagd via de Cubaanse Ambassade in Den Haag of een visumwebsite. De geldigheidsduur verlengen kan bij het lokale immigratiekantoor of in het hotel.6. Visum voor VietnamIn tegenstelling tot Zuidoost-Aziatische landen als Thailand en Indonesië stelde Vietnam in 2015 een visa on arrival juist ín. Dit tijdelijke visum is uitsluitend aan te schaffen op de luchthavens van Hanoi, Ho Chi Minh en Danang. Kom je niet door de lucht Vietnam binnen? Schakel dan een lokaal reisbureautje in aan de Vietnamese grens in China, Laos of Cambodja. Via deze weg betaal je € 36 voor een visum van dertig dagen.Een visa on arrival voor Vietnam kost € 22, is 30 dagen geldig en kan worden aangevraagd op geselecteerde luchthavens.7. Visum voor TanzaniaKoud kunstje; het aanvraagproces neemt slechts vier werkdagen in beslag. Maak jij de oversteek naar Zanzibar? Dan heb je géén ander visum nodig. Dit populaire eiland voor de kust is Islamitisch, dus houd je aan de gedragsregels.Een toeristenvisum voor Tanzania kost € 50, is 3 maanden geldig en kan worden aangevraagd via de Tanzaniaanse Ambassade in Den Haag of een visumwebsite. 8. Visum voor ChinaEen visumaanvraag voor China is nogal omslachtig. Maar als je je aan deze regels houdt, is het binnen tien werkdagen gepiept. Als je het Aziatische land als toerist bezoekt, kies je voor het single entry L-visum. Print het formulier uit, vul hem in en stuur hem op via post. Voeg een kopietje van je tickets, hotelreserveringen, exacte reisschema (per dag) en twee pasfoto’s (in kleur) toe. Reis jij binnen drie dragen weer door via de luchthavens van Shanghai, Peking, Guangzhou, Chengdu, Shenyang en Dalian? Dan volstaat een transit visum.Een toeristenvisum kost € 127, is 3 maanden geldig en kan worden aangevraagd via het Chinese visumkantoor Visaforchina.org


Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Nooit meer visumstress met deze handige adviezen"

  • profile image comment
    Door tvandenbroek • geplaatst op 09 Jul 2017 | 09:02:45

    Mocht je niet in het bezit zijn van een creditcard om een visum aan te vragen, dan is dit relevant om te weten. Bij www.turkijevisumaanvragen.nl kon ik goedkoop het visum Turkije online aanvragen met o.a. iDEAL. Ik heb hier al meermaals mijn visum aangevraagd en ben hier zeer tevreden over!

  • profile image comment
    Door kwebeman • geplaatst op 14 Jun 2017 | 19:18:59

    Handig om te weten! En voor als je geen creditcard hebt kun je het visum voor Turkije aanvragen via www.turkijevisum.nl via o.a. iDeal.