10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig image 10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig image 10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig image
Unsplash .

10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig

Wist je dat je in veel vliegtuigen gewoon om een extra maaltijd mag vragen? Of een verjaardagstaart? Dit zijn de tien meest voorkomende vragen die je niet durft, maar wel mág vragen aan boord van een vliegtuig.

1. Mag ik de piloot spreken? 

Je bevindt je in de lucht en staat op het punt om je laatste adem uit te blazen, maar je hebt nog geen testament opgesteld. Haast je dan naar de piloot. Want in de lucht kan een gesprek met een piloot door de rechtbank als geldig worden verklaard. Laten we vooral hopen dat het niet nodig is ... 

2. Mag ik wat extra water? 

Op grote hoogte droogt je lichaam sneller uit. En aangezien het personeel niet zit te wachten op een uitgedroogde passagier, mag je best vragen om je lege flesje bij te laten vullen met water. Het ligt er overigens wel aan hoeveel water er in de tank aan boord aanwezig is. De tank wordt zelden of nooit schoongemaakt aan de binnenkant, dus verwacht geen kristalhelder bronwater. 

3. Kun je op mijn kinderen letten?

Je moet super nodig plassen, maar je wilt je kroost niet alleen achterlaten. Gelukkig bieden de meeste maatschappijen afleiding, zoals een kleurplaat of een extra kindermaaltijd. En ze willen je kind(eren) ook bést even in de gaten houden. Als je met Gulf Air of Etihad vliegt, kun je zelfs vragen naar een speciaal getrainde oppasser. 

4. Mag ik een tweede maaltijd? 

Toegegeven, het hangt sterk af van de maatschappij. Maar niet geschoten is altijd mis! Het aantal maaltijden aan boord is uiteraard afhankelijk van het aantal (hongerige) passagiers. Als iedereen om een tweede maaltijd vraagt wordt het natuurlijk een lastig verhaal. Als ze er niet intrappen kun je trouwens altijd nog om een paar zakjes snacks vragen, want die zijn er in overvloed. 

 

Ergens last van? Schroom dan niet om het cabinepersoneel in te schakelen. (Foto: Communitylid AdriaanV)

 

5. Is er een dokter aan boord? 

Het noodlot slaat toe aan boord van een vliegtuig en je hebt dringend een dokter nodig. Wees (enigszins) gerust; het personeel is getraind om met medische situaties om te gaan, zoals een hartaanval of beroerte. Bovendien zit er in de regel altijd wel een passagier aan boord die in het dagelijks leven professioneel hulpverlener is. In de regel ... Schroom in ieder geval niet om het personeel te wijzen op je kwaal.  

6. Mag ik een medicijn?  

De avond voor je vlucht net iets te hard gefeest? Of vlak voordat je ging boarden lelijk ten val gekomen? Vraag dan gerust naar een pijnstiller of pleister. Vliegtuigen zijn namelijk standaard uitgerust met een EHBO-trommel. 

7. Mag ik een vochtig schoonmaakdoekje?

Hoewel de schoonmakers van een vliegtuig zijn getraind om een snelle, grondige schoonmaak te doen voordat de volgende horde passagiers aan boord komt, kan het zijn dat je nét in die stoel zit met een plakkerige armleuning. In een dergelijk geval, maar ook als je gewoon waarde hecht aan hygiëne, kun je de crew vragen voor een vochtig doekje. 

8. Mag ik een cocktail?  

Een aantal maatschappijen doet niet moeilijk over het uitdelen van extra drankjes. Zeker niet als de ingrediënten voor het gewenste drankje sowieso al op het drankkarretje staan. Zo doen (Britse) reizigers aan boord van een British Airways-vlucht zich regelmatig te goed aan een Bloody Mary. Tomatensap en tabasco staan immers tóch al op het karretje. 

9. Krijg ik taart op mijn verjaardag?  

Als er iets te vieren valt boek je je reis bij Emirates. Want als je 48 uur vóór vertrek aangeeft dat je vriend, partner, broer of zus jarig is, wordt er voor hem of haar een taart en champagnepakket geregeld. Hier zijn wel kosten aan verbonden helaas. 

10. Mag ik een aantal wijnen proeven? 

Vooralsnog is deze aangename service alleen beschikbaar voor business class passagiers. Reis jij business class? Maak dan van de gelegenheid gebruik en proef gratis de verschillende wijnen op het menu. 

 

Laat een reactie achter

3 reactie(s) bij "10 vragen die je niet durft te stellen in het vliegtuig"

 • profile image comment
  Door jeannette • geplaatst op 23 Aug 2017 | 10:31:16

  vreemd verhaal van dat water, volgens mij krijg je alleen water uit flessen als je om water vraagt

 • profile image comment
  Door silver • geplaatst op 08 Jun 2017 | 12:39:48

  let wel in een EHBO trommel zit normaal geen medicijn, ook geen pijnstiller.

 • profile image comment
  Door KJongenburger • geplaatst op 08 Jun 2017 | 12:33:06

  Om te beginnen: Leuk dat er een foto van mij is gebruikt voor dit item. Verder een kleine aanvulling op puntje 1: "de piloot" is hier niet goed gebruikt. Op vliegtuigen groter dan de allerkleinste zijn altijd minstens twee vliegers (in de volksmond ook wel piloten genoemd) aan boord. Op langere vluchten zelfs drie of vier. Slechts één daarvan is de gezagvoerder. Het is alleen de gezagvoerder die dit recht (en nog een paar) heeft.