Nieuwe bagageregels lopen de spuigaten uit. Dit verandert image
Midasket

Nieuwe bagageregels lopen de spuigaten uit. Dit verandert

Luchtvaartmaatschappijen hebben schoon genoeg van de uitpuilende handbagagevakken. Het gevolg: veel airlines gooien hun handbagageregels om. We zetten de bagageregels van verschillende maatschappijen op een rijtje.



Handbagageregels zijn aan veranderingen onderhevig, dus lees je goed in (Foto: Reisreporter afrika)



Het Amerikaanse United Airlines kondigde reeds aan dat ze de passagier kosten in rekening willen gaan brengen voor handbagage. Alleen een klein item dat onder de stoel past mag nog gratis mee. Volgens luchtvaartexperts is de kans groot dat andere maatschappijen het voorbeeld zullen volgen. Of in ieder geval strengere regels en limieten in het leven zullen roepen. Steeds meer passagiers nemen immers steeds meer handbagage mee, waardoor de bagagevakken uitpuilen. 



Handbagageregels



Aangezien het ontbreekt aan universele bagageregels, wordt het er voor de consument niet gemakkelijker op. Want mag je tas bij airline X nu wel meer dan tien kilo wegen of niet? En voldoet je koffertje bij airline X nu wel aan de toegestane afmetingen of niet? Om je op te weg te helpen stelden wij een handig overzichtje samen van de bagageregels per airline. 





De koffer staat voor handbagage en de kleine tas voor een extra item, zoals een handtas, laptoptas of paraplu. Regels o.b.v. een vlucht in Economy Class. Bron: Skyscanner