Onwerkelijk! De 6 bizarste doorzichtige wezens image
Onwerkelijk! De 6 bizarste doorzichtige wezens image Onwerkelijk! De 6 bizarste doorzichtige wezens image
midasket

Onwerkelijk! De 6 bizarste doorzichtige wezens

Sommige beestjes kunnen zichzelf niet zo goed verdedigen, omdat ze simpelweg niet over klauwen, gif of andere dodelijke wapens beschikken. Hoe lossen ze dat op? Door onzichtbaar te zijn voor hun vijanden. Wie niet sterk is moet slim zijn ...De glasvleugelvlinder leeft van nectar (Foto: Scott Wylie, Flickr)1. GlasvleugelvlinderDe glasvleugelvlinder, oftewel Greta Oto, is vrijwel doorzichtig als hij vliegt. Je kunt deze vlinder tegenkomen in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Ze fladderen normaliter in grote groepen.

De wetenschappelijke benaming voor de glasgarnaal is Palaemonetes Ivonicus (Foto: Bernat Arlandis, Flickr)2. Glasgarnaal De spookgarnaal of Amerikaanse glasgarnaal is overal op de wereld te vinden. Tenminste, als je hem met het blote oog weet te spotten. Deze garnaal is zó transparant dat je kunt zien wat hij gegeten heeft. Het is zelfs waar te nemen of een vrouwtje zwanger is! En dat zónder test ... 

Familie van het bladhaantje, een veel voorkomende keversoort (Foto: Pavel Kirillov, Flickr)3. SchildpadkeverHet schildpadkevertje is niet helemaal doorzichtig, want zijn rugschildje is duidelijk herkenbaar. En dat is ook precies de bedoeling van dit beestje. Het doorzichtige omhulsel is bedoeld om zijn vijanden te verwarren en het lichaampje aan de binnenkant dient als waarschuwingsbord. Die kleur kan verschillen van rood met zwarte stippen tot goud.

De Salpidae voedt zich met plankton (Foto: Ray Ellersick, Flickr)4. SalpidaeDe Salpidae heeft in zijn doen en laten veel weg van een kwal, maar is eigenlijk gerelateerd aan gewervelden. Dit bizarre wezen gedeidt in zowel tropisch als koel water, zoals de Antarctische Oceaan.

De Grote Rog is de grootste roggensoort (Foto: globetrotter_rodrigo, Flickr)5. Grote RogJe zal de Grote Rog vast herkennen. Maar wist je ook dat hij deels doorzichtig kan zijn? Deze platte vis is namelijk zó plat dat de huid dun genoeg is om organen te onderscheiden in zijn buik. Althans, als je van dichtbij kijkt. Een poging wagen? Je treft hem aan in ondiepe wateren.

Het is nauwelijks te geloven dat dit visje familie is van de reusachtige meerval (Foto: Toshihiro Gamo, Flickr)6. Glazen MeervalIn tegenstelling tot zijn grote (en gekleurde) familieleden is de Glazen Meerval klein van stuk. Deze straalvinnige vissensoort komt voor in rivieren in Zuidoost-Azië. De wetenschappelijke naam is Kryptopterus Vitreolus. 


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.