Bizarste douanevondsten. Van viool tot hertenpenis image
Lkoedam

Bizarste douanevondsten. Van viool tot hertenpenis

Onlangs greep de douane op Schiphol een stel bij de kladden dat met 72 kilo levende babypaling onderweg was naar China. Het zal je verbazen wat ze nog meer aantreffen. Dit waren met afstand de 10 bizarste vondsten. En wij voelen ons al bezwaard als we per ongeluk een flesje water meesmokkelen…



Dit meisje in Vietnam houdt trots haar gevangen babypaling in de lucht (Foto: Reisreporter Bommel)



Wat wél door de douane kwam:



1. Het is niet ieders idee van een cadeautje voor het thuisfront, maar de gedroogde hertenpenis die werd gevonden in de koffer van een Chinese reiziger mocht gewoon mee. In China is het een doodnormaal cadeau en hij beschikte over het juiste gezondheidscertificaat.



2. Een zeldzame en waardevolle 18e-eeuwse viool. Het instrument mocht, zonder belastingheffing, mee in de koffer omdat de reiziger over de juiste vergunning beschikte.  



3. Hoewel piranha’s onder bepaalde omstandigheden gevaar kunnen stichten, is het niet gevaarlijk om ze thuis te eten. De reiziger in kwestie had de vissen goed schoongemaakt. Ze mochten mee in de koffer omdat ze als vissoort niet bedreigd worden.



4. We hebben ons al vaker ferm uitgesproken tegen ivoorhandel. Door een maas in de wet is het echter wél nog mogelijk om ivoren producten van een mammoet te bezitten en mee te nemen. Deze gigant is niet meer van ondergang te redden en staat dan ook niet te boek als bedreigde diersoort, zo redeneert men. De passagier die een mes besloot mee te nemen met een mammoetivoren lemmet in een holster van slangenleer – hoe ‘fout’ kun je zijn – had dan ook geluk.



5. In de tas van een verzamelaar vond de douane een vuurstenen geweer van driehonderd jaar oud. Een wapen, zou je zeggen. Toch mocht het mee, met de juiste antiekvergunning.



Wat niet door de douane kwam:



6. Leverpaté kennen we allemaal. Maar krokodillenpaté… In sommige landen verkopen ze het (helaas) in de supermarkt, maar in Nederland zijn producten van de bedreigde krokodil niet toegestaan.



7. Namaak-viagra kan erg gevaarlijk zijn en mag dan ook niet mee in de koffer. We vragen ons af wat de medicijnensmokkelaar van plan was…



8. De man die een taser (stroomwapen) vermomd als smartphone door de douane probeerde te smokkelen kwam er niet mee weg. Voor de duidelijkheid: wapens mogen niet mee in de bagage… Het Apple-wapen werd in beslag genomen.



9. Over wapens gesproken… Het was even schrikken voor de douanemedewerkers toen ze een opgegraven mortiergranaat aantroffen. De bom mag dan wel een oud voorwerp zijn, hij kan nog steeds ontploffen.



10. De passagier uit Noorwegen die werd betrapt met twee kilo walvisvlees zal geen Columbus-reiziger zijn geweest. Columbus-reizigers weten immers dat walvissen ernstig bedreigd worden en niet op je bord thuishoren. Het vlees mocht dan ook niet mee.



Houd de Facebook-pagina van de douane in de gaten voor nog meer hilarische, bizarre en schokkende vondsten.