Toe aan zon? Dan kun jij niet zonder deze superhandige tool image
Midasket

Toe aan zon? Dan kun jij niet zonder deze superhandige tool

Nu de donkere wolken zich samen pakken boven Nederland - de meivakantie was kouder dan afgelopen kerst - kunnen we ons voorstellen dat je behoefte hebt aan zon. Maar waar op aarde ben je er 100% van verzekerd? Data-nerd Ryan Whitaker ontwikkelde er een tooltje voor. Check snel waar het wanneer hoe heet is.



Probeer hier de tool zelf uit! (Tool: Ryan WhitakerTableau.com)



Met de tool DecisionData.org krijg je eindelijk antwoord op één van de meest gegooglede reisvragen: 'Wat is de beste reistijd voor [bestemming]'. 



Hoe het werkt



Je vult je gewenste data in, je ideale gemiddelde temperatuur, hoe koud het mag worden, hoe warm het maximaal mag worden en hoe veel regen er mag vallen. En klik. Vervolgens verschijnen er roze punten op een wereldkaart die refereren aan de plekken op aarde die overeen komen met jouw weerwensen. Handig toch! Het tooltje werd bedacht door de data-nerd Ryan Whitaker en is gebaseerd op weersdata van de afgelopen tien jaar, verzameld door de National Oceanic en Atmospheric Administration en meer dan 10.000 weerstations over heel de wereld.


Columbus Reisplanner



Ook op onze eigen website vind je handige overzichtjes van de gemiddelde temperatuur en neerslag per land. Navigeer naar je favoriete bestemming en klik op 'beste reistijd'. Of schaf de supercompacte Columbus Reisplannerpocket aan t.w.v. 12, 95.