Ophef: westerlingen bedelen in Azië. Kan dit of niet? image
Midasket

Ophef: westerlingen bedelen in Azië. Kan dit of niet?

Er ontstond de afgelopen tijd commotie rondom het fenomeen begpacking, Westerlingen die door middel van bedelen hun wereldreis bij elkaar hopen te sprokkelen. Dit is vooral in Zuidoost-Azië populair. Maar kán dit eigenlijk wel, vanuit moreel oogpunt, vragen wij ons af? Wat vind jij?



Is 'Support our trip around the world' wel een valide reden? (Foto: Sarah ColdheartTwitter)



Het is een risisco dat bij backpacken hoort: blut zijn. Veel backpackers in Azië gaan daarom de straat op, in de hoop wat zakgeld bij elkaar te sprokkelen voor een kaartje naar hun volgende bestemming. Niet heel erg respectvol, als je het ons vraagt. Zeker als het een land betreft waar mensen noodgedwongen bedelen om hun gezin te onderhouden.



De Singaporese @sarahcoldheart slingerde haar frustratie hierover de wereld in. Of de politie even polshoogte wilde gaan nemen bij de, in haar ogen, illegale en respectloze 'muzikanten'. In Singapore staat er bijvoorbeeld een maximale gevangenisstraf van twee jaar op bedelen. De locals in Zuidoost-Azië ergeren zich groen en geel aan het feit dat blanke bedelaars wél met rust gelaten worden door de politie, maar zij niet. 










Wat vind jij van de ophef? Terecht of niet?