5x de beste onontdekte surfspots voor beginners image
Eric Verhoeven

5x de beste onontdekte surfspots voor beginners

Niets is heerlijker dan aan de drukte van het dagelijkse leven te ontsnappen door op je surfplank de golven te bedwingen. Ook leren surfen? Dit zijn de beste surfspots voor beginners én de beste surftijd.

Byron Bay is zeer geliefd onder surfers vanwege de relaxte sfeer (Foto: Reisreporter FemkeHoebe)1. Byron Bay, AustraliëLangs de eindeloze kust van Australië zijn ontelbare prachtige surfstranden te vinden. Toch springt Byron Bay ertussenuit als surfstrand vanwege de relaxte sfeer en het gemêleerde publiek van backpackers, muzikanten en jonge ondernemers. Voor beginnersgolven ga je naar Watego Beach en voor het stoerdere werk naar Tallows Beach. Beste surftijd: Van maart tot mei voor mooi weer en goede golven.Reisreporter-tip: ‘Het plaatsje Byron Bay kan ik heel erg aanraden. Het is verder erg leuk om uit te gaan bij Cheeky. Daar is het altijd een groot feest! Verder is het vanuit daar erg leuk een uitstapje te maken naar het Hippiedorp Nimbin en om een wandeling te maken naar het meest Oostelijke punt van Australië. Vanuit daar heb ik toen heel veel dolfijnen gezien. Het is een erg gezellig dorpje,’ Reisreporter Elineeeee.

Bij Newquay vind je niet alleen goede golven, maar ook prachtige natuur (Foto: Reisreporter mtooren)2. Newquay, EngelandEngeland staat niet bepaald bekend om het mooie weer. Toch zijn er uitstekende surfspots te vinden. Zo zijn de golven bij Fistral’s Beach nabij Newquay ideaal voor beginners. In de stad vind je voldoende hostels, surfcafé’s en surfscholen waar ze lessen aanbieden. Nóg zo’n unieke surfspot nabij Newquay is het beschermde Watergate Bay, eveneens met prima beginnersgolven.Beste surftijd: Van september tot oktober is de beste tijd om te surfen. De rest van het jaar heb je een dikke wetsuit nodig om het koude water te trotseren.Columbus-tip: Huur een auto en rijd naar het prachtige witte zandstrand van Sennan Cove, een uur ten zuiden van Newquay.

Taghazout is een ideale plaats om te leren surfen (Foto: Reisreporter Rsteeghs)3. Taghazout, MarokkoMarokko is al jarenlang een populaire winterbestemming voor Europese surfers, die met oude volkswagenbusjes langs de kust trekken. Het zuidelijke plaatsje Taghazout vormt een ideale surfspot voor beginners, met surfkampen waar je relatief snel kunt leren surfen. Vooral Hash Point en de stranden rondom Agadir hebben rustige en lage golven.Beste surftijd: Van november tot februari zijn er redelijk hoge golven. Beginners kunnen het beste vroeg in de herfst gaan voor rustigere golven en mooier weer.

Het strand van Legian is perfect om te surfen en relaxen (Foto: Reisreporter TicoTica)4. Legian, IndonesiëHet strand van Legian op Bali is schoner en rustiger dan het even verderop gelegen toeristische strand van Kuta. De golven breken dicht bij het strand waardoor je minder ver hoeft te peddelen en dus meer tijd hebt om daadwerkelijk op je plank te staan. Op het strand zijn verschillende surfscholen en locals die een-op-een lessen aanbieden.Beste surftijd: Van mei tot september voor goede wind en rustige golven.Reisreporter-tip: ‘Het is een supermooie ervaring om te dineren op het strand. In de omgeving van Kuta/Legian kun je op verschillende plaatsen op het strand dineren bij de zonsondergang. Prachtig! Er zijn verschillende restaurantjes die hun terras op het strand hebben staan. Je kunt er je verse vis zelf uitzoeken (levend of dood) en worden dan gebarbecued. Heerlijk om zelf je kreeft en garnalen uit te zoeken in een grote bak. Wel zielig dat ze dan levend worden gebarbecued, maar o zo lekker. (Je kunt er trouwens ook voor kiezen om vis te laten barbecuen die al dood is),’ Reisreporter annetje001.

Aan surfscholen geen gebrek op Barbados (Foto: Reisreporter Irma)5. Surfer’s Point, BarbadosBij het idyllische Surfer’s Point op Barbados kun je op een relaxte manier op lage beginnersgolven leren surfen. Voormalig wedstrijdsurfer Zed Layson begon hier zijn surfschool en biedt lessen aan op foamboards – surfplanken die ideaal zijn voor beginners. Na het surfen rust je uit op de witte zandstranden en kijk je uit over de helderblauwe zee.Beste surftijd: Het hele jaar door, al is het weer iets minder in het regenseizoen, van juni tot oktober.