Bewezen: reizen zit in je bloed. Heb jij het reisgen? image
Henk_en_Nel

Bewezen: reizen zit in je bloed. Heb jij het reisgen?

Klinkt impulsiviteit, enkele tickets boeken en zonder plan op reis gaan jou bekend in de oren? Grote kans dat reizen dan in je bloed zit. Letterlijk, zo ontdekten wetenschappers.



Mensen met het 'wanderlust-gen' krijgen kriebels in hun buik van nieuwe reisprikkels (Foto: reisreporter BenRTravellers)



Ontdekkingsreizigers



Sommige mensen hebben van nature een onstilbare honger naar avontuur. Ontdekkingsreizigers ervoeren het zes eeuwen geleden al. Wetenschappers hebben nu bewezen dat deze drang naar nieuwe plekken ontdekken in onze genen zit.



Reizigersgen



Het gaat om een mutatie van het gen dat de hoeveelheid dopamine in je hersenen op peil houdt, DRD4-7R. Dopamine staat bekend als het geluksstofje. De overgrote meerderheid van de mensheid - tachtig procent - heeft de gewone variant van het gen: DRD4. Slechts twintig procent heeft de 7R-mutatie. Die mensen zijn nieuwsgieriger en rustelozer. Ze nemen bovendien meer risico’s, houden van avontuur en zijn dus ook reislustiger. Kortom, ze zijn typische Columbus-reizigers. Heb jij het?