Je huisdier mee in het vliegtuig? Waarom niet! image
Henk_en_Nel

Je huisdier mee in het vliegtuig? Waarom niet!

Je huisdier mee in het vliegtuig? Waarom niet! Dit zijn de bizarste dierlijke vliegtuigpassagiers aller tijden.

Deze jongen kan dus ook gewoon mee het vliegtuig in (Foto: Reisreporter hbplaatjes)



Wie al eens gereisd heeft met een huisdier kan het beamen: door het papierwerk en de extra kosten is het een lastige opgave. Toch hebben een aantal huisdieren legáál een plekje aan boord weten te bemachtigen. De meeste vliegmaatschappijen staan ze toe in het cargoruim. Maar er zijn een paar maatschappijen die de krantenkoppen haalden door huisdieren toe te laten in de cabine onder het mom van ‘emotionele steun’. Stel je voor, je neemt plaats op stoel 47B en zit naast een… kangoeroe. 



Stoel 14B: Kalkoen



In 2016 mocht een kalkoen mee op een vlucht van Delta Airlines. Reden: volgens de eigenaar was het beestje zijn 'therapeutische huisdier'.



Stoel 21E: Schildpad



Een producent van het Amerikaanse mediabedrijf NBC5 nam in 2015 zijn schildpad Xena mee aan boord. Zij probeerde uit te zoeken hoe moeilijk het is om met een vreemd dier te vliegen. Niet bijzonder moeilijk dus.



Stoel 39F: Varken



In 2014 vloog een varken samen met haar baasje van Connecticut’s Bradley International Airport naar Washington. Helaas, het varken deed zijn behoefte in de cabine dus baasje en beest werden van de vlucht verwijderd.



Stoel 44A: Minipaard



Bij een blind persoon denk je al gauw aan een hulphond. Deze blinde man aan boord van een American Airlines vlucht in 2003 had echter geen hulphond maar een hulppaardje, genaamd Cuddles. De twee kregen zelfs een upgrade naar de eerste klas, omdat Cuddles niet in de cabine paste. 



Stoel 47B: Kangoeroe



Vliegen met een kangoeroe in de stoel naast je. Het lijkt een fabeltje. Desonadanks mocht het Australische beestje in 2014 mee aan boord van een American Airlines vlucht. De kans dat jij ooit naast een kangoeroe in het vliegtuig zit blijft erg klein want het ging hier om een uitzondering.