Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort! image
Bob

Dit is waarom Brazilië bovenaan jouw bucketlist thuishoort!

Brazilië is verreweg het grootse land van Zuid-Amerika - Nederland past er wel 240 keer in! De natuur is prachtig, de steden zijn bruisend, het eten is spannend en de feesten zijn ongeëvenaard. Dit zijn dé zes redenen waarom het land ook bovenaan jóúw bucketlist thuishoort.

Prachtig plaatje: de Amazone (Foto: Reisreporter A.Verleg)De AmazoneDe jungle der jungles, de Braziliaanse Amazone. Het woud beslaat meer dan veertig procent van het totale landoppervlak. Trek met een gids, via het waterstelsel, de Amazone in en ga op zoek naar 250 soorten zoogdieren, 1800 vogelsoorten en de helft van alle boomsoorten ter wereld. Avontuur zoals avontuur bedoeld is. 

De jaguar spot je in de Pantanal (Foto: Reisreporter deerik)De PantanalIn editie 62 schreven we over Iberá Wetlands in buurland Argentinië, een alternatief voor de Pantanal. Maar dat doet natuurlijk niets af aan de pure schoonheid van het grootste wetlandsgebied ter wereld. In dit waterrijke gebied vind je maar liefst 100 verschillende zoogdieren, 650 vogels en 3500 planten. De meest in het oog springende bewoner? De jaguar!

Het meest oostelijke puntje van Brazilië (Foto: Reisreporter Suuzer)Prachtige strandenLekkere stranden en idyllische baaien in overvloed aan de uitgestrekte Braziliaanse kust. Neem 's lands oostelijkste puntje, Ponta do Seixas, nabij João Pessoa, de hoofdstad van deelstaat Paraíba. Op dit paradijselijke strand geniet je als allereerste van de zonsopgang. Ook niet verkeerd, de stranden van Bahia, die we in editie 59 uitvoerig uitlichtten. 

Brazilianen weten wel hoe ze een feestje bouwen (Foto: Reisreporter Inorina)CarnavalBrazilianen weten als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. Het is dan ook een must om je een keertje onder te dompelen in Carnaval. Ze pakken groots uit met kostuums, muziek en glitters. De grootste en bekendste optocht vind je in carnavalsstad Rio de Janeiro. Maar ook elders in Brazilië verbleekt onze eigen Zuid-Nederlandse variant.

De Japanse wijk Liberdade in São Paulo (Foto: Melanie van den Brink © Columbus Travel)Toffe stedenBij iedereen gaat wel een belletje rinkelen als ze Rio de Janeiro horen. Maar er zijn nog veel meer interessante steden. Zo blinkt hoofdstad Brasilia uit in architectuur en is miljoenenstad São Paulo bezig aan een transformatie van zakencentrum tot een van de hipste steden van de wereld. De inwoners van laatstgenoemde zijn ontzettend divers, van Italiaanse tot Japanse achtergronden, en op elke straathoek vind je wel een heerlijke, fris restaurantje.  

De populaire cocktail caipirinha (Foto: Reisreporter jaap griep)Eten en drinkenBrazilianen zijn dol op verse sapjes. In elk dorpje of winkelcentrum kom je wel een juice bar tegen waar ze de lekkerste dorslessers voor je mixen. De bekendste cocktail: caipirinha. Zoetekauwen moeten eens een brigadeiro proberen, een chocoladebonbon. En wat te denken van een coxinha, een gefrituurd balletje met kip en kaas. Heerlijk!


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.