Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!' image
Lkoedam

Alexander Brouwer: 'In de Alpen is beachvolleybal een heel grote sport!'

Beachvolleyballer Alexander Brouwer en teamgenoot Robert Meeuwsen sleepten brons in de wacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het kan erger, beachvolleyballen op de Copacabana. Maar er zijn meer unieke en onverwachte 'stranden' om te volleyballen... Dit zijn Alexanders favorieten.Een potje beachvolleybal met de Zwitserse Alpen op de achtergrond (Foto: Alexander Brouwer)‘De Copacabana is natuurlijk fantastisch, het beachvolleybal leeft daar heel erg. Maar we hebben ook wel eens een toernooi gespeeld pal in het centrum van Berlijn. Of midden in een skidorpje in Zwitserland. Elke locatie heeft zijn eigen charme.’1. NederlandScheveningen is favoriet. Het blijft in mijn ogen toch wel hét volleybalstrand van Nederland. Dat komt ook doordat we daar al zo lang beachvolleyballen en inmiddels elk plekje kennen. Eén van de leukste toernooien wordt op Ameland gehouden. Overdag ben je aan het beachvolleyballen op een van de 150 aangelegde velden en ’s nachts staan de dj’s een feestje te bouwen,’ ameland.de.

Op het strand heb je natuurlijk te maken met inkomende getijden... (Foto: Alexander Brouwer)2. Oostenrijk‘In 2017 wordt het WK beachvolleybal in Wenen gehouden. Niet op een echt strand natuurlijk, maar op een eiland in de Donau. Dat wordt waarschijnlijk het topevent van het jaar. In Oostenrijk is beachvolleybal een heel grote sport. Dat zou je misschien niet verwachten, aangezien het land aan geen enkele zee grenst. Zo vindt er in Klagenfurt, een plaatsje aan de Wörthersee, al twintig jaar een groots aangepakt beachvolleybalevenement plaats. Stranden worden voor de gelegenheid aangelegd. Vorig jaar bleven we daar nog een paar dagen extra omdat de baas van het toernooi ons had uitgenodigd.’3. Zwitserland‘Gstaad in Zwisterland is ook zo’n wedstrijd waar speciaal stranden voor worden aangelegd. Het toernooi in dit Alpendorpje in Zwitserland is altijd één van onze favorieten. Vorig jaar werden we voor de wedstrijden uitgenodigd om in zo’n Alpenhutje, tussen de koeien, zelf kaas te gaan maken. Het jaar daarop kregen we het resultaat, ‘Brouwer-Meeuwsenkaas’, uitgereikt!’ 

Kaas maken in een Zwitsers Alpenhuisje of niet, de bal gaat altijd mee (Foto: Alexander Brouwer)Meer lezen over de reiservaringen en -tips van Alexander? Lees het in onze gloednieuwe Reisbucketlist 2017 die nú in de winkel ligt. Hierin laten we 50 reislustige BN’ers aan het woord. Zo doet Alexander een boekje open over beachvolleyballen op Bermuda.