Onthuld! De 5 opvallendste feitjes over stewardessen image
Bob

Onthuld! De 5 opvallendste feitjes over stewardessen

We krijgen er als passagier weinig van mee: de regels waar het cabinepersoneel zich aan te houden heeft. Het zijn er nog al wat! Wist jij bijvoorbeeld dat er hoge eisen worden gesteld aan hun uiterlijke voorkomen... Dit zijn de vijf opvallendste weetjes.



Stewardessen moeten zich aan strenge regels houden (Foto: Columbus Reisreporter reau)



1. Stijlgids voor stewardessen



Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic heeft een gids gemaakt die stewardessen helpt om er verzorgd uit te zien. Zo kan de perfecte kleur lippenstift worden opgezocht en de beste manier om het haar op te steken. Wie zich structureel niet aan de regels houdt zou zo maar eens ontslagen kunnen worden... 



2. Stijlgids voor stewards



Er gelden uiteraard ook regels voor mannelijke medewerkers. In het 'stijlboekje' van United Airlines staat bijvoorbeeld dat armbanden gedragen mogen worden, mits ze niet breder zijn dan één centimeter. Zichtbare piercings en tattoos zijn ten strengste verboden. 



3. Streng dieet



Als je een steward of stewardess een vruchtensapje ziet drinken is dat geen toeval. De vitamine C in de drankjes zou het immuunsysteem een boost geven. Ook cranberry- en appelsap zijn populair onder het vliegtuigpersoneel. Ze schijnen het risico op bloedproppen te verlagen. Verder bevat hun dieet veel visgerechten, rijk aan omega 3. 



4. Lengte en gewichtseisen



Om steward(ess) te worden hoef je echt geen model te zijn. Wel worden er bepaalde eisen gesteld aan het gewicht en de lengte. Dit in verband met de veiligheid. Een voorbeeld: het cabinepersoneel van KLM mag niet kleiner zijn dan 1.58 meter en niet groter dan 1.90 meter. 



5. Veiligheidstraining



Door ze alleen te associëren met de drankjes en snacks tijdens je vlucht doe je ze echt te kort. Om jouw veiligheid te waarborgen volgden ze immers intensieve veiligheidstrainingen die tot wel zes weken duurden. Bovendien moeten ze om kunnen gaan met noodsituaties, zoals brand aan boord en passagiers die het met elkaar aan de stok krijgen.