Bangkok of Texel, Wat kies jij? image
Lkoedam

Bangkok of Texel, Wat kies jij?

Het lijkt een aparte keuze, Bangkok of Texel. Maar wist je al dat je op een dag net zo vaak naar Bangkok kunt reizen als naar Texel? Je kunt elk uur de boot naar het Waddeneiland pakken vanaf Den Helder, maar je kunt ook elk uur een vlucht naar de hoofdstad van Thailand nemen in de zomer. Wat kies jij?

Geniet van parelwitte stranden (Foto: Columbus Travel ©)



Bangkok in bloei



Het is een van de mooiste steden van Thailand. Een koninkrijk in Zuidoost Azië die ruim 67 miljoen inwoners telt! Bangkok is een leuke bestemming voor avontuurlijke reizigers die de boeddhistische cultuur willen leren kennen. De Thaise hoofdstad is rijk aan de mooiste tempels en kloosters. Ook kun je in deze bloeiende wereldstad goed winkelen in de vele shoppingmalls en letterlijk de Thaise cultuur ‘proeven’. Voor veel reizigers is Bangkok het begin van een prachtige reis door Thailand. Een land dat alles lijkt te bieden voor een ontspannen vakantie. Van serene tempels tot indrukwekkende rijstvelden en van de drukke steden vol geuren en smaken tot de parelwitte stranden van Ko Phi Phi. Je kunt ook de beste kookcursussen volgen om meer te leren over de oosterse keuken.



Vliegen naar Bangkok



Er zijn talloze mogelijkheden om naar Bangkok te vliegen. Afgelopen zomer kon je zelfs elk uur het vliegtuig naar de Thaise hoofdstad pakken. Ter vergelijking: dat is even vaak als de veerdienst tussen Den Helder en Texel vaart! Er zijn vele wegen naar Bangkok. Direct vliegen is natuurlijk het meest comfortabel. Dat kan met KLM, China Airlines en EVA Airways. In het hoogseizoen kun je ook met talloze overstappen naar Bangkok reizen, dit is een stuk goedkoper. Tussen 9.00 uur in de morgen en 22.00 in de avond kun je via onder andere Parijs, Frankfurt, Wenen en Londen naar Bangkok vliegen.



Vertraagd of Geannuleerd? Geen probleem, EUclaim!



In het afgelopen jaar zijn er nog geen lange vertragingen geweest op de directe vluchten van Amsterdam naar Bangkok. De langste vertraging was met EVA air op drie september. Vlucht BR76 was toen één uur en 33 minuten vertraagd. Mocht je vlucht toch vertraging oplopen, dan heb je wellicht recht op een vergoeding. Bij een aankomst vertraging van meer dan drie uur heb je mogelijk recht op € 600! Dit is een leuk zakcentje ter compensatie van het tijdsverlies. Heb je problemen met je vlucht? Check dan gratis bij EUclaim of je recht hebt op een vergoeding. Zij nemen al het werk uit handen en zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt! Je kunt ook van tevoren je vluchtgegevens bij EUclaim achterlaten. Je krijgt dan bericht wanneer je recht hebt op een vergoeding.