Zo slaap je dus wel in het vliegtuig image
Japio

Zo slaap je dus wel in het vliegtuig

Heb je een lange vlucht voor de boeg en zie je er als een berg tegenop, aangezien het slaapgedeelte jou nu eenmaal niet goed afgaat? Geen zorgen, met deze 5 tips helpen wij je op weg en ben jij straks zo vertrokken. Letterlijk!



Drink geen alcohol voor of tijdens de vlucht. (Foto: Columbus Reisreporter Jeanette)



1. Vermijd alcohol



Je hebt deze vast wel vaker gehoord. MIsschien denk je van alcohol slaperig te worden, maar het tegendeel is waar. Alcohol brengt een hoop energie in je lichaam en houdt je wakker. Zelfs van één glaasje val je niet sneller in slaap. Drink dus geen alcohol, en koffie hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. 



2. Houd het donker



Zet een oogmasker op. Hierdoor raken je hersenen gewend aan het donker en maken ze het stofje melatonine aan. Daardoor weten ze dat je wilt gaan slapen. Maar door dit oogmasker zullen ook de mensen om je heen je minder snel storen, omdat ze denken dat je aan het slapen bent.



3. Rustgevende muziek



Download voor je gaat vliegen muziek waar jij rustig en slaperig van wordt en maak daar een lange afspeellijst van. Zo help je jezelf een beetje slaperig te worden wanneer je de slaap niet kunt vatten.



4. Sluit jezelf af van je omgeving





Voor je het weet lig je heerlijk te slapen. (Foto: Columbus Reisreporter indi)



Speel deze muziek af via een hoofdtelefoon die ontwikkeld is om je af te sluiten van omgevingsgeluid. Want dat is er natuurlijk veel te veel in het vliegtuig. Geroezemoes van pratende mensen om je heen en huilende kinderen zijn verleden tijd met een goede hoofdtelefoon.



5. Ga bij het raam zitten



Het kost misschien wat extra geld om zelf je stoel te kiezen, maar het helpt je wel beter te slapen. Aan de raamkant slaap je beter, doordat je minder wordt lastiggevallen door passagiers die voor je langs willen om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Ook stoot er aan die kant niet om het half uur een karretje van een stewardess tegen je knie.