10 briljante kampeerhacks die enorm van pas gaan komen image
Marieke282

10 briljante kampeerhacks die enorm van pas gaan komen

Toevallig binnenkort een kampeertripje op de planning staan? Ga voorbereid op pad met deze 10 handige kampeerhacks die jouw reis een stuk makkelijker maken.



Kamperen (Foto: Roderick Eime © flickr.com)



1. Kolen sjouwen



Geen zin om een hele zak kolen mee te nemen om het vuur aan te maken? Pak een oude eierdoos in. Hier vervoer je het houtskool mee, zonder de hele zak te sjouwen. Daarnaast zal deze ook niet snel scheuren of vieze zwarte vegen achterlaten in je tas.



2. Eieren vervoeren zonder te breken



Nu de eierdoos vol zit met kolen, moet je iets anders bedenken voor de eieren zelf. Gelukkig is er een veel slimmere manier om deze te vervoeren. Open de schil en laat de inhoud in een leeg flesje lopen. Deze kun je makkelijk dichtdoen, lekt niet, breekt niet en neemt minder ruimte in beslag.



3. Houd de insecten op afstand





(Foto: instagram)



Last van stekende beestjes? Gooi wat saliebladeren in je kampvuur of vuurkorf. De insecten houden hier niet van, waardoor ze dus uit de buurt blijven.



4. Zelf een pannetje maken



Heel de tijd met een koekenpan zeulen is misschien geen goed idee. Zorg dus dat je een rol aluminiumfolie in je tas hebt zitten. Hier kun je ronde plaatjes van maken, waarna je de randen omhoog vouwt. Prima om een eitje op te bakken!



5. DIY-lamp





(Foto: Instagram)



Ook met alleen een klein hoofdlampje of telefoonlicht kun je gezellige sfeerverlichting maken die de hele tent verlicht. Bewaar oude plastic water-of melkflessen (bij voorkeur die van twee liter) en richt je lampje tegen de buitenkant. Het felle licht zal verdeeld worden over door heel de tent.



6. DIY-douche



Naast een lamp kan de plastic water- of melkfles ook als douche dienen. Prik wat gaatjes in de dop en vul hem met water. Het zal geen lange douchebeurt zijn, maar het is makkelijk als je je even wilt afspoelen.



7. Voorkom blaren





(Foto: Instagram)

 



Last van blaren door de vele hikes, maar geen pleisters ingepakt? Plak een stuk ducktape op je voet op de plekken waar je schoenen schuren. Dit voorkomt een hoop pijn.



8. Zelf bestek maken



Bestek vergeten? In de onderkant van plastic flessen zit altijd een soort inkeping. Knip dit samen met zo’n vijftien centimeter van de fles zelf uit, en gebruik het als lepel.



9. Kruiden bewaren



Gooi vanaf nu geen lege Tic Tac doosjes meer weg. Deze zijn namelijk geschikt om je kruiden in te bewaren. Zo kun je toch smaakvolle gerechten maken tijdens het kamperen.



10. Bescherm je toiletpapier





(Foto: Instagram)



Knip een verticale snee in een plastic blik of fles. Hier stop je een toiletrol in, waardoor je altijd met droog papier naar de wc kunt, ook al heeft je tas of tent gelekt de nacht ervoor.