Wist-je-datjes over het rijgedrag in verschillende landen image
Bob

Wist-je-datjes over het rijgedrag in verschillende landen

Bijna iedere Nederlander houdt wel van fietsen. De regels daarvan worden echter niet altijd goed nageleefd. Vooral in Amsterdam niet, waar het vaak voorkomt dat fietsers voorrang nemen terwijl ze dat niet hebben. Hoe zit dat in andere landen? Waar moeten reizigers rekening mee houden op reis? Columbus Travel verklapt leuke én interessante wist-je-datjes over het rijgedrag buiten onze grenzen.



In Havana zie je op de snelweg de meest kleurrijke auto's voorbij komen (Foto: Columbus Reisreporter ASchonis)



Duitsers rijden meer gedisciplineerd dan Nederlanders. Ze overtreden minder vaak de maximale snelheden. Maar wist je dat Duitsers met hun koplichten knipperen om aan te geven dat je niet snel genoeg rijdt op de autobahn? Het is overigens ook verboden om geen benzine meer te hebben op de autoweg. Fransen knipperen juist met hun koplichten om andere bestuurders te waarschuwen voor de politie. In ons land knipperen wij met de lichten om aan voetgangers aan te geven dat ze voor mogen gaan.



Toeteren



Spanjaarden kunnen behoorlijk ongeduldig zijn in het verkeer. Zodra je niet snel genoeg wegrijdt bij groen licht, is de toeter van de auto achter je al te horen. En wist je dat Engelse weggebruikers vaak toeteren naar bekenden op straat? En Fransmannen juist vaak naar vrouwen? En als de Duitsers onderweg zijn naar een trouwlocatie, drukken ook zij de claxon regelmatig in.



Boetes vermijden



Ben je tussen 1 november en 15 april in Oostenrijk? Dan is het verplicht om met winterbanden of all seasonbanden te rijden. Anders kan je een boete van € 60 tot wel € 5000 verwachten. In Frankrijk is een blaastest in de auto verplicht, in Spanje moeten brildragers altijd een extra bril bij zich hebben en in Duitsland moet je altijd één stuk fluorescerende kleding en één waarschuwingsdriehoek in de auto hebben liggen. Heb je dat niet? Dan is een boete, helaas, het gevolg.





De verlaten snelweg in West Kaap (Foto: Columbus Reisreporter maika)



Grappige feitjes



Wist je dat het in Zwitserland illegaal is om je auto op zondag te wassen? En in Japan is het illegaal om voetgangers te bespatten met je auto. Voortaan maar even rustig door de plassen heen rijden. In Thailand mag je, hoe warm het soms ook is, niet zonder T-shirt autorijden. Om nog meer aan de lijst van illegale dingen toe te voegen: In Denver is het illegaal om op zondag in een zwarte auto te rijden.



Wist je dat de boetes in Finland op het inkomen zijn gebaseerd? Hoe rijker je bent, hoe meer je ook moet betalen. En in Cyprus kan je al een boete krijgen als je ook maar één hand tijdelijk van het stuur afhaalt. Nog een bizarre: in Rusland is het verboden om met een vieze auto rond te rijden. Het is altijd verstandig om de verkeersregels op te zoeken van je bestemming, zo kom je nooit voor onverwachte omstandigheden, of boetes, te staan!



Bron: Huurautoverzekering.com