Een Spaanse zomer vol zon, zee en ... vertraging?! image
Lkoedam

Een Spaanse zomer vol zon, zee en ... vertraging?!

De zomer is voorbij en voor velen betekent dit nu terugblikken op een heerlijke vakantie vanachter je bureau. Elk jaar reizen miljoenen Nederlanders tijdens de zomerperiode naar de mooiste vakantiebestemmingen. De één kiest voor zon, zee & strand en de ander voor een avontuurlijke cultuurreis. Wat ze wel gemeen hebben? Het vliegen! De zomervakantie is de drukste periode van het jaar op Schiphol en andere Europese vliegvelden. Dit leidt vaak tot het vervelende fenomeen in de reiswereld: Vertraging ...



Genieten van de Spaanse zon ... (Foto: Columbus Travel)



TUI topt de lijsten met vluchtvertragingen



Deze zomer waren het vooral de Spaanse vakantiebestemmingen die getroffen werden door vluchtvertraging. Vluchten van en naar Mallorca, Malaga, Tenerife en Barcelona liepen in juli en augustus de meeste vertragingen van meer dan drie uur op. Vliegtuigmaatschappij TUI had hier een groot aandeel in. Maar liefst 17 vluchten tussen Nederland en Mallorca liepen in juli en augustus een vertraging van meer dan drie uur op. Malaga en Tenerife komen op een 2e en 3e plaats met respectievelijk 14 en 13 langdurige vertragingen van vluchten van TUI.



Operationele chaos bij Vueling



De Spaanse prijsvechter Vueling kampte met operationele problemen omtrent de planning, waardoor veel vluchten lange vertragingen opliepen. Er is zelfs een waarschuwing aan Vueling afgegeven door het Spaanse ministerie van Transport. De problemen uitte zich voor Nederlandse passagiers vooral op de vluchten tussen Nederland en Barcelona. In juli en augustus waren er maar liefst 23 vluchten voor meer dan drie uur vertraagd op deze route.



Voor Corendon en Transavia verliep de zomer wat rustiger. Bij Corendon waren de lange vertragingen vooral te merken op de routes tussen Nederland en Heraklion, Tanger en Mallorca. Transavia had, net als TUI en Vueling, vooral moeite met de Spaanse bestemmingen. Drie vluchten tussen Nederland en Barcelona liepen meer dan drie uur vertraging op. Een aanzienlijk lager getal vergeleken met TUI en Vueling.



Ben jij deze zomer met vertraging aangekomen op je eindbestemming?



Als je met meer dan drie uur vertraging bent aangekomen heb je mogelijk recht op een vergoeding. Je kunt op de website van EUclaim gemakkelijk en snel checken waar je recht op hebt. Zij geven je dan een gratis advies gebaseerd op jouw vlucht. Op basis van no cure, no pay kunnen zij al het werk voor je uit handen nemen en gaan ze zelfs voor je naar de rechter. Je ontvangt waar je recht op hebt!



Deze Special wordt mede mogelijk gemaakt door: