Top 10 stedentrips, getipt door onze Columbus Reisreporters image
Lkoedam

Top 10 stedentrips, getipt door onze Columbus Reisreporters

In de maand augustus hebben we onze Columbus Reisreporters een foto-opdracht meegegeven; stedentrips. Uit de vele inzendingen heeft de Columbus-redactie een Top 10 samengesteld. Mocht je binnenkort nog een stedentrip willen doen, laat je dan nu inspireren! Wij feliciteren de Columbus Reisreporters nu in ieder geval met hun extra verdiende punten ...



10. Columbus Reisreporter JBussers:

"Gent, een stad die niet direct als eerste stad wordt genoemd als je zegt dat je naar België gaat. Antwerpen, Brussel of Brugge? Nee, Gent. Op de foto is een deel van de Korenlei en Graslei te zien.

De rivier de Leie biedt samen met de andere binnenwateren prachtige sfeerplaatjes. Het populairste stuk is waar de Graslei en de Korenlei aan het water liggen. Hier staan een aantal prachtige panden waarvan een aantal uit de middeleeuwen stammen. Aan de ene zijde de panden waar vroeger de schippers uit Gent mochten aanmeren en aan de andere zijde het pand van de niet Gentenaren. Vanaf beide leien vertrekken diverse rondvaartboten. Lokale bevolking en toeristen zitten massaal op de stenen randen aan en rondom het water."







09. Columbus Reisreporter Dianadm:

"Vanaf de berg Srd heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad Dubrovnik.

Met een kabelbaan ben je binnen 5 minuten bovenop de berg, dit is echter een dure grap (10 euro pp voor een enkele reis) en zeker als de top van de berg in wolken gehuld is zoals bij ons, is dit zonde van het geld. Omdat we de stad toch van boven willen zien, kiezen we daarom voor een alternatief, een highlight- tour.

In de bijna anderhalf uur durende tour kom je langs meerdere uitzichtpunten, de rivier de Ombla (de kortste rivier van Europa), de beroemde baai en de Franjo Tuzmanbrug. Een aanrader als je geen auto tot je beschikking hebt.

De tour boek je net buiten de stadsmuren en omdat er meerdere aanbieders zijn, kun je over de prijs onderhandelen. Wij betaalden hiervoor net zoveel als voor een enkeltje kabelbaan."







08. Columbus Reisreporter Whelder:

"Op onze eerste avond in Boedapest hadden we een hotel vlak bij de kasteelheuvel van Boeda. Als je die heuvel beklommen hebt, en je loopt langs de Matthiaskerk, kom je uit bij het Vissersbastion. Overdag moet je hier toegang betalen maar 's avonds is het gratis. Toch is het uitzicht juist dan onbetaalbaar. Naar mijn mening is dit uitzicht recht op het parlementsgebouw veel mooier dan vanaf de Gellertheuvel waar de toeristenbussen naar toe gaan en het erg druk is."







07. Columbus Reisreporter Marileen:

"Kaapstad vanaf Lion's Head (Leeukop). Deze berg biedt een fantastisch 360 graden uitzicht over de stad en de Tafelberg. Ook de omgeving van Kaapstad is prachtig. Tip: huur een auto om te verkennen."

 





06. Columbus Reisreporter CDahlkamp:

"Tijdens een autorit , met onze Vietnamese vrienden uit Nederland, zag ik in een oogwenk deze monnik zitten in Saigon. Snel reageren was dus een must. Saigon is helaas al flink verwesterd en er wordt door Japanners flink geïnvesteerd in nieuwe winkelcentra, waar alleen de rijke bevolking van Vietnam kunnen shoppen. De Franse invloeden zijn in deze stad ook goed te zien. Breng ook zeker een bezoekje aan het oorlogsmuseum; de foto's daar maken enorme indruk."







05. Columbus Reisreporter Obiwan:

"En als je dan wakker wordt is dit je uitzicht. Geweldig toch? We zitten echter niet in een hotel maar midden in een favela. Favela? Dat is toch een sloppenwijk waar het heel gevaarlijk is? Uuhhh..., ja. Dat zeggen ze tenminste.

We zijn weer eens van de gebaande paden af. We zitten midden in Rio de Janeiro en het is Carnaval 2014. De rondreis is afgelopen en de rest is naar huis maar dat vonden wij bij voorbaat al geen goed plan toen we dit gingen boeken. Je gaat toch niet naar huis net als het Carnaval begint? Met heel veel moeite destijds een hotel kunnen vinden maar wel 50 km uit het centrum. Ja het is erg druk met Carnaval maar ach, er rijdt toch een trein?

Onze lokale gids Olivia ontploft haast als ze hoort waar wij heen moeten. "Levensgevaarlijke buurt en dan ook nog met de trein, daar komt niks van in." Zelf woont Olivia in Vidigal, een favela. Nee, dat is lekker veilig zeker? Volgens Olivia valt dat wel mee en we horen toch bij haar? Haar buurvrouw wil wel een paar nachten weg voor een leuk bedrag. Het hotel gecancelled (petje af voor booking.com) en met het hele spul in een taxi. Twee taxi's want we zijn met z'n zessen. De taxi chauffeur wil de wijk niet eens inrijden. Dat beloofd nog wat. "Doe effe normaal man, we kunnen toch niet met die koffers..... " Nou vooruit dan, met volle tegenzin.

Uiteindelijk hebben wij hier een aantal dagen UITSTEKEND vertoefd. Ik kan het iedereen aanraden."







04. Columbus Reisreporter Ron Albers:

"New York, het is net of je allemaal al kent. Zelfs al kom je er voor de eerste keer. Fascinerend. Alle clichés zijn waar en toch heeft de stad iets dat andere steden niet hebben. Het prachtige centraal gelegen "Central Park", Brooklyn, Statue of Liberty, Ellis Island, the High Line, het MoMA, Ellen's stardust diner en ga zo maar door. Je kent het van de vele films en series die er zijn opgenomen. A must see! Deze foto maakte ik vanaf Liberty Island op het moment dat de 2 boten in aantocht waren. Zij vullen, tezamen met de aanlegsteiger een mooie opvulling van de voorgrond."

 





03. Columbus Reisreporter Agrotewal:

"Ik ben even bezig om door mijn Marokko foto's te lopen. Wat me opvalt is dat er zoveel foto's zijn van mensen die gezellig op straat zitten te babbelen. Mannen bij mannen en vrouwen bij vrouwen dat dan weer wel, maar er wordt heel wat afgepraat in Marokko. Of zou het gewoon opvallen omdat iedereen buiten zit? Zodra er een klein beetje zon is, gaat iedereen naar buiten. Dit is op het grote plein in Chefchaouen, de laatste zonnestralen vlak voor er weer een bui regen op iedereen neer kletterde."

 





02. Columbus Reisreporter Hbplaatjes:


"Varanasi is een prachtige stad. Hoewel ik helemaal geen steden liefhebber ben maak ik voor deze stad een uitzondering. Er staan er nog een paar op het lijstje, maar deze staat wat mij betreft bovenaan.

In Varanasi worden al je zintuigen verrast en op de proef gesteld. Het leven in de oude stad is al prachtig, maar bij de ghats komt de stad helemaal tot zijn recht voor mij. Het is een aaneenschakeling van verbazingen. De schoonheid, het vuil, de sereenheid, de meditatie, de viezigheid, de rijkdom, de armoede, de stank, het kleurrijke, de prachtige chaos en zo gaat het maar door. Deze foto laat in mijn beleving veel van deze aspecten zien. Varanasi is voor mij vooral genieten geweest."

 





01. Columbus Reisreporter Travelireentje:

"Maar weer eens een plaatje van mijn favoriete moskee. Bezoek je Abu Dhabi als stredentrip is dit toch wel het hoogtepunt maar ook vanuit Dubai prima via een dagtrip te bezoeken. Het mooiste moment is met de zonsondergang om zo de fantastische kleuren te zien ontstaan....echt een aanrader!

Je mag met statief fotograferen deze mag je alleen niet midden op het plein neerzetten. Het midden plein mag sowieso niet worden betreden."