Losgaan op wereldmuziek image
Jan-Petra

Losgaan op wereldmuziek

Bezoek aankomende week het Amsterdam Roots Festival! De elfde editie van het wereldmuziekfestival laat vanaf zaterdag de hoofdstad weer trillen op zijn grondvesten met een cocktail van internationale muziek- en dansstijlen.

Het festival laat haar bezoekers kennis maken met muziekstijlen van over de hele wereld. Dit jaar is het thema van 'World in Europe.' Muzikale invloeden van andere landen vinden namelijk steeds vaker een weg in Europese muziek. Wereldmuziek komt niet alleen meer van ver weg, maar ook steeds vaker uit landen dichtbij.

Hele week
Het festival duurt een hele week en je kunt kiezen uit één van de zestig concerten die worden gegeven in het Concertgebouw, Tropentheater, Melkweg of Paradiso. Grootste publiekstrekker is zoals elk jaar Roots Open Air, het gratis openluchtfestival in het Oosterpark. Aanstaande zondag vanaf 12 uur 's middags kun je genieten van meer dan veertig acts verspreid over zeven podia.

Internationaal talent
Dit jaar zie je vooral veel talent uit Europa, maar de grootste namen komen uit Afrika. Onder andere de zanger en gitarist Baaba Maal uit Senegal en de Zuid-Afrikaanse fusionband Freshlyground komen dit jaar het festival op de kop zetten. Naast muziek is er ook aandacht voor fotografie op het festival. Zo is er een tentoonstelling met foto's van Peter van Beek en Henri Brekveld over het opmerkelijke leven van de Roma-zigeuners in Roemenië. Of je kunt een film meepakken van de Spaanse regisseur Carlos Saurra, die diverse documentaires maakte over de flamenco en de tango.

Het festival duurt tot 21 juni. Meer informatie over het festival en de programmering vind je op de website van het Amsterdam Roots Festival.