Onontdekt Oman image
Lkoedam

Onontdekt Oman

Oman is dé parel van het Arabisch schiereiland. Een exotische reisbestemming met een overweldigende natuur, een authentieke cultuur en een bijzonder gastvrije bevolking. Het is een mysterieus land, maar desalniettemin zeer toegankelijk voor de reiziger. Afwisselende landschappen kenmerken Oman. Steile bergen en een ruige woestijn worden afgewisseld door een prachtige kustlijn met witte stranden.Geniet van het landschap in OmanEen bezoek aan Oman begint over het algemeen in de bruisende stad Muscat. Bezoek hier de Grand Mosque, één van de grootste moskeeën ter wereld die een blijvende indruk achterlaat. Hier ervaar je ook het traditionele leven van Oman, de authentieke soek, de vismarkt en de boulevard nemen je mee in het dagelijks leven van een Omani. Nadat je van Muscat hebt mogen proeven, zijn er 1001 mogelijkheden om je reis in Oman te vervolgen. Wat dacht je van de kust, de bergen of de woestijn? In Oman kan het allemaal!

Grand Mosque, één van de grootste moskeeën ter wereld. Oman beschikt over ruim 3.000 kilometer kust en is uitstekend geschikt voor een zon- of duikvakantie. Om je vakantie in Oman echt speciaal te maken kun je bewonderen hoe de reuzenschilpadden hun eieren aan de kust van het Sultanaat leggen. Jaarlijks komen hier 20.000 reuzenschilpadden, een magisch schouwspel en een ervaring die je niet snel zal vergeten.

Oman is uitstekend geschikt voor een zon- of duikvakantie. Ben jij iemand die op zoek is naar avontuur? Dan kan je in Oman terecht in Wahiba sands, een woestijngebied van maar liefst 16.000 vierkante kilometer. Ga sandboarden in de zandduinen en huur een 4x4 jeep om op ontdekkingstocht te gaan! ’s Avonds strijk je neer in een van de desert camps en slaap je onder de sterren. Daarbij bieden de bergen van Oman vele avontuurlijke mogelijkheden voor bergsporters zoals hiking, trekking and caving. Als je het aandurft, dan kan je op Jebel Shams zelfs een Via Ferrata route volgen.

Ga sandboarden in de zandduinen. (Foto: Rutger Geerling)Maar waarom is Oman nou zo speciaal? Na jouw reis in Oman zal je dit ook zelf kunnen vertellen. Het Sultanaat Oman heeft een rijk verleden met beroemde helden als Sinbad de Zeeman, de Koningin van Sheba en Marco Polo. De bevolking van Oman heeft het moderne leven gecombineerd met authentieke tradities. Gastvrijheid en vriendelijkheid zijn daarin een vaste waarde. De Omani ontvangen jou met open armen, zo kan het maar zo dat je uitgenodigd wordt voor een kop koffie met een dadel!Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversen

Boek nu je ticket naar Muscat met Etihad Airways vanaf € 479 per persoon!

Boek nu!  – de reisperiode is tot juni 2017. Deze actie is geldig tot eind november, voorwaarden van toepassing.Nieuwsgierig en wil je meer weten over Oman? Klik hier