Ervaar de luxe van Businessclass met deze 10 hacks image
Marieke2802

Ervaar de luxe van Businessclass met deze 10 hacks

Valt Economy vliegen je een beetje tegen en ben jij toe aan wat luxe van de Businessclass, maar laat jouw budget dit helaas niet toe? Zorg dan voor pen en papier en noteer de volgende 10 handige hacks. Dan reis ook jij vanaf nu in luxe en stijl.

Wolkenveld boven de Zuid-Chinese zee bij Vietnam vanuit het vliegtuig (Foto: Columbus Reisreporter yfecrest)



1. Neem een eigen nekkussen mee



Meestal krijg je in het vliegtuig een gratis kussen, maar het is aan te raden zelf een kussen van topkwaliteit mee te nemen. Dit kan het verschil maken voor jouw nachtrust. Let bij de aanschaf op dat het kussen opblaasbaar is, want dan is het gemakkelijk mee te nemen in je handbagage. Het beste kan je een kussen kopen in de vorm van een hoefijzer. Als je hoofd opzij valt voorkom je met dit kussen nekpijn.



2. Koop een opblaasbare voetensteun



Naast een nekkussen kun je ook een voetensteun meenemen. Als je tijdens de vlucht je voeten een klein beetje omhoog houdt zorg je voor een betere bloedsomloop en minder zwelling in je voeten. Een opblaasbare voetensteun kan je bijvoorbeeld vinden op bol.com. Hier vind je een breed assortiment van reisartikelen.



3. Wissel van stoel





Of kijk naar de verschillen in beenruimte per vliegtuigmaatschappij (Foto: Columbus Reisreporter PaulHoo)



Tijdens het instappen in het vliegtuig moet je maar eens goed om je heen kijken naar lege stoelen. Wie weet is de vlucht niet helemaal volgeboekt en kun je misschien een lege rij van drie stoelen vinden. Dan kan je pas echt lekker onderuit tijdens je vlucht. Zie je geen vrije stoelen, vraag dan het personeel naar de mogelijkheden. Misschien heb je alsnog geluk met lege stoelen óf word je zelfs geüpgrade naar Business. Je weet het nooit...



4. Smeer je bammetjes



Niet iedereen is een fan van de geserveerde maaltijden in de Economy Class. Jij ook niet? Neem dan wat eten en drinken van de Duty Free mee aan boord of van huis. Het maakt vliegen wat duurder als je het op het vliegveld koopt, maar dan heb je wel echt iets wat je lekker vindt. En zeg nou zelf, een lekkere (gezonde) snack maakt je vlucht een stuk aangenamer toch?



5. Koop een goede koptelefoon of oordoppen



Er vliegen altijd zoveel mensen mee aan boord van een vliegtuig. Een ruimte gevuld met zoveel geluiden, van hard pratende buren, tot huilende kinderen en knetterharde muziek. Voorkom dat je geïrriteerd wordt. Zorg voor een leuke afspeellijst op je mobiel en een goede koptelefoon. Óf zorg dat je lekker kan slapen met een paar goede oordopjes van de apotheek.



6. Kies je stoel



Tijdens het inchecken kan je je stoel kiezen. Kies de beste stoel, zoals een stoel bij het raam wanneer je niet telkens gestoord wilt worden door buren die naar het toilet moeten. Óf kies voor een stoel achter de nooduitgang met wat meer beenruimte en geen achteroverleunende stoelen voor je.



7. Een slaapmasker voor de slaap



In Dogonland in Mali bestaat de traditie van het maskerdansen (Foto: Columbus Reisreporter travelbag)



Slaapmaskers zijn ideaal voor het blokkeren van lichtinval en ongestoord kunnen slapen. Als je een lange vlucht maakt krijg je er meestal één. Maar als je eentje wil die echt prettig zit, kies dan voor een exemplaar met een fluwele vulling. Het is wel aan te raden om tijdens de vlucht naar je lichaam te luisteren. Ben je nog niet moe? Kijk een film. Voel je jezelf langzaam wegzakken? Zet de film stop en probeer je slaapmasker uit. Maar forceer je slaap niet!



8. Een lekker dekentje voor de warmte



Het kan op grote hoogte flink afkoelen. Je vlucht is niet erg oncomfortabel als je zit te rillen van de kou. Helaas kan je niet altijd rekenen op een gratis dekentje van de vliegtuigmaatschappij. Zorg dat je daarom altijd voorbereid bent met een zelf meegenomen dekentje of warme shawl om jezelf warm te houden. Kies voor de stof cashmere als je op zoekt bent naar ultiem comfort.



9. Warme voetjes



Soms, heel soms, bieden stewardessen je warme sokken aan in het vliegtuig. Vaak zijn deze wel wat dun (net als de gratis dekens). Als jij je eigen dikke sloffen meeneemt, dan weet je in ieder geval zeker dat je warme voetjes hebt tijdens jouw vlucht.



10. Lekker verzorgd



Hoog in de lucht is het niet alleen belangrijk je lichaam te hydrateren, maar ook je huid. Stel daarom een klein reistoilettasje samen met wat verzorgingsproducten op reisformaat (max 10 items van 100 ml). Hiermee kan je je tijdens de vlucht even op frissen. Je kunt denken aan het meenemen van een minitandenborstel, deodorant, lippenbalsem, gezichtsdoekjes en natuurlijk wat crème.