Lachen met safarigangers image
Patries

Lachen met safarigangers

Veel safarilodges hebben een grote eettafel zodat alle gasten gezellig bij elkaar zitten. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt iedereen over zijn ervaringen van die dag. De leeuw die een impala aan het verorberen was. Of een luipaard in een boom. Prachtige verhalen allemaal. Maar de leukste safariverhalen komen vaak van de eigenaren van lodges. En die verhalen gaan niet alleen over leeuwen of luipaarden, maar ook over safarigangers.Louise op safari in Botswana. Foto: Louise ten HaveZo vertelde Fred, een van de rangers op onze afgelopen reis, een smakelijk verhaal over een Nederlands stel. In veel lodges is het gebruikelijk dat er ’s avonds in het donker een ranger meeloopt naar je huisje. Wild loopt vrij rond − dus ook door het kamp − en een ranger weet nou eenmaal beter hoe te reageren als er ineens een roofdier voor je neus staat. Nou hadden de huisjes van de lodge in kwestie een balkon met uitzicht op een rivier. Het stelletje wilde samen romantisch genieten van dat prachtige uitzicht. En elkaar. Terwijl ze half naakt waren schoven ze de schuifdeur van het balkon op zo’n manier dicht dat deze in het slot viel.Helaas kregen ze de deur daarna met geen mogelijkheid meer open. Ze moesten toch wat, dus sprongen de man en vrouw  in respectievelijk onderbroek en string van het balkon op het gras. In het donker en dus zonder begeleiding slopen ze naar het restaurant, waar ze tegen Fred aanliepen. Fred vertelde ons met grote ogen dat hij zich rot was geschrokken − hij had nog nooit een naakte blanke vrouw gezien. Hij probeerde zo veel mogelijk de andere kant op te kijken. Met een reservesleutel werd met de Nederlanders een poging gewaagd het huisje binnen te komen, maar tevergeefs. Dan de balkondeur maar proberen. Dat lukte ook niet. 
Toen kreeg Fred een idee. Naast de slaapkamer zat de badkamer met een bovenraam dat niet op slot kon en dus vanaf buiten geopend kon worden. Het stel ruziede een beetje. De man was boos op de vrouw. Zij had immers de balkondeur dichtgetrokken en de sleutel aan de binnenkant van de voordeur laten zitten. Hij was niet van plan zijn vrouw door het badkamerraam te tillen. 
Met een boos gezicht wees hij naar Fred en toen naar zijn vrouw. Zij moesten het maar doen. 
En zo geschiedde. Fred tilde de zwaarlijvige vrouw in slip op en duwde haar bij de billen omhoog richting het gat. Hij had nog nooit een naakte witte vrouw gezien en nu had hij er eentje bij de billen vast! Met afgewend gezicht duwde hij de vrouw door het gat. Gelukkig voor iedereen slaagde de missie. 

Matthijs op safari. Foto: Louise ten Have