Hilarisch: 7 redenen waarom Spanje een No-Go is image
Markovisser

Hilarisch: 7 redenen waarom Spanje een No-Go is

Er valt een hoop te ontdekken op deze planeet. Ons eigen continent alleen al heeft zoveel te bieden, denk aan de Italiaanse keuken of de romantiek van Frankrijk. Ook Spanje is een populaire bestemming. Bizar, aangezien daar totaal niets te beleven valt. Daarom 7 redenen waarom je Spanje nooit zou moeten bezoeken.



Te zonnig dat Spanje (Foto: Michael Dehaspe. (© Columbus Travel 2015))



Veel te avontuurlijk



In de Spaanse provincie Asturië stikt het van de bruine beren die te pas en te onpas voor de lens van je camera poseren. Ook Andalusië wordt getergd door wilde paarden. Vreselijk om met een jeeptoer deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen.



Te veel mensen



In Spanje is het helaas bijna altijd tussen de 20 en 30 graden. Er vinden om die reden ook veel festivals plaats tijdens de zomermaanden. Het grote Benicassim muziekfestival bijvoorbeeld, trekt mensen vanuit de hele wereld waardoor er opeens heel veel mensen bij elkaar komen om lekker los te gaan en te genieten van de muziek. Niet echt de juiste plek als je voor rust en stilte komt.



Culturele irritaties



En dan dat dansen in Spanje. De Flamenco is een populaire dans die vooral wordt beoefend wanneer er iets te vieren valt. Lekker zweten in dat warme weer dus. De lokale bevolking gaat zelfs speciaal naar kleine kroegjes om te kijken naar Flamencodansers onder het genot van een koud biertje en tapas. Kun jij je het voorstellen? Nee, wij ook niet.



Transportproblemen



De tranquilo sfeer waar de Spanjaarden bekend om staan is niet bepaald aanwezig rondom de hoge snelheidsverbindingen tussen de grote steden. Waar je gewend bent rustig een kwartiertje later te kunnen komen, is dit niet mogelijk bij het AVE treinnetwerk. De trein die je binnen anderhalf uur van stad naar stad brengt vertrekt gewoon precies op tijd, waardoor je hem zomaar kunt missen.



Zand en water



De stranden zijn niet bepaald om over naar huis te schrijven. Het is letterlijk zacht zand en water. Je wordt behoorlijk snel bruin en dat is zonde van dat goedgespaarde witte winterhuidje. Stranden vind je trouwens overal. Zelfs de steden hebben vaak een stadsstrand. Vreselijk al dat zand tussen je tenen.



Te veel keus



Spanje leent zich erg goed voor de modewereld. Veel grote modehuizen zijn dan ook afkomstig uit het Spaanse land. De keuze is reuze en dat maakt het allemaal zo lastig. Erg vervelend ook dat sommige producten belastingvrij zijn waardoor thee, wijn, parfum en koffie voor een hele lage prijs verkocht worden.



Nachtelijk leven



Het nachtleven van Spanje is ontzettend divers. Bars en clubs worden afgewisseld met gezellige restaurantjes en karaokekroegjes. Moet je je voorstellen, al die muziek dat een dergelijke barstraat met zich mee brengt. Argh laat me gewoon met rust. Ik ga nooit meer naar Spanje.



Tip: Neem dit artikel vooral met een korreltje zout, een wijntje en overheerlijke Spaanse tapas.