Reis jezelf naar een nieuw leven image
Markovisser

Reis jezelf naar een nieuw leven

Het dagelijks leven verloopt niet altijd vlekkeloos. Vaak roesten we bijna vast in onze dagelijkse werkzaamheden en dromen we vooral over hoe het zou kunnen zijn. Freelance fotograaf en durfal Anna Mazurek herkende zichzelf niet meer en besloot het roer volledig om te gooien. Ze doorbrak haar dagelijks stramien en boekte een vlucht naar Australië.

Sydney, voor avonturier Anna de stad die haar leven veranderde ( Foto: Columbus Reisreporter Bart Brouwer)​



De economische crisis in 2008 betekende voor veel freelance fotografen weinig werkgelegenheid. Ook Anna kwam maar niet aan de bak en besloot daarom een vlucht te boeken naar Sydney. Met een kleine 10.000 euro op haar spaarrekening en geen verdere plannen genoot ze van ultieme vrijheid.



​Na diverse kleine bijbaantjes en een paar maanden later, begon ze met trekken door het Australische landschap. Ze reed over de Great Ocean Road, wandelde door Kadaku NP in Darwin en dook naar de koraalriffen in The Great Barrier Reef. Maar het waren niet zozeer de plaatsen die zij ontdekte, nee zij ontdekte vooral zichzelf. Het gaf haar vertrouwen en kon zo eindelijk beginnen aan het leven dat zij wilde leven.



​​Pas toen zij haar dromen werkelijkheid maakte, zag zij de mogelijkheden die onze wereld te bieden heeft. Hoe meer zij zich op een traditionele carrière aan het focussen was, hoe meer het reizen aan haar begon te trekken. Mazurek: ‘Uiteindelijk merkt de wereld wel waar jouw interesses liggen’.



​​​Volg Anna’s avonturen op TravellikeAnna.com of op haar Instagram account @annamazurekphoto