Blog van de week: Sydney vanuit een ander perspectief image
Claudia

Blog van de week: Sydney vanuit een ander perspectief

Columbus Reisreporter Mark van der Schaaf zoekt de hoogtes op in het mooie Sydney, Australië. Dit doet hij niet alleen voor zijn plezier, maar ook om wat Australische dollars bij te verdienen. Lees in de Blog van de week hoe Mark zijn nieuwe bijbaan als gids van de Sydney Tower Eye ervaart.

"No way! Shut up!" Rene kijkt me ongelovig aan. Dan draait ze zich om naar de knappe rockabilly barista die net achter haar langs loopt:"Billy did you hear about the job Mark has just landed!?" Ze kijkt met een rustige glimlach op. "Oh yeah... And he'd be so good at that too"



Ik wist zelf al wel dat het gaaf was, maar hun enthousiasme brengt nog wat extra vreugde in het spel. Ik vertel Rene dat ik waarschijnlijk voorlopig nog wel bij hen blijf afwassen, maar niet voor lang meer. Ik bedankt iedereen alvast (zonder hen was de schuld die ik de komende maanden moet aflossen alleen maar groter geworden). Maar alleen om het geld doe ik het zeker niet. Ik kom laat thuis van het afwassen en gun mezelf hiermee nog een heerlijke 5 uur slaap voor dat ik mijn eerste dag begin. Energie kom ik echter niet te kort: hoe gaaf is dit?



Ik kom tien over half 9 aan. Ik ben vroeg. De charmante Katie vraagt of ik in dat geval de briefing maar bij wil wonen. Ik denk zelf aan een serieuze bespreking met actuele informatie, en ben daarom blij verrast als ze naar de groep roept: "Alright! Lets play: Who is that baby?" Ze houd ons foto's voor van bekende personen als kind. Degene die er een raden krijgen een snoepje. Dat begint al lekker dus. Heerlijk sfeertje.



Dan stap ik de lift in en schiet ik in 45 seconden naar 250 meter hoogte. Net op tijd om het observatie dek op te lopen en de collega die mij inwerkt bij te schieten. Ik neem gelijk wat initiatief: "Good morning people! welcome to our little area! You've all come for the good views, so I hope you're glad to know that the fist lovely sight you will be seeing today is me! Please don't look so dissapointed."



Mijn groepje lacht en ik leg ze de veiligheids procedures uit. Dan neem ik ze mee de laatste paar trappen op. De (overigens bijzonder mooie) oudere vrouw vraag om hulp met het aantrekken van haar klimharnas. "Yeah you will be able to help me". Dan even een openhartig momentje "Well, I hope so. It's my first day, so I've kind of been bluffing." Zij en de man naast haar zijn even verbaasd "What!? really? haha! Your confidence threw me off!". Hoppa. Weer een paar punten erbij voor vandaag.



Dan is het tijd om wat meer op de achtergrond te blijven: Ik ben notabene maar 6 weken in Sydney. Ik weet nog lang niet genoeg over deze stad en moet even een paar collega's afluisteren voordat ik de tour zelf geef.



De eerste keer lukte het me niet om iets te onthouden hoor: Als die deuren opengaan en je voor het eerst het dak van de Sydney tower Eye op loopt, wordt andere informatie even niet verwerkt. Wat een uitzicht zeg!



Luisterend naar mijn collega, die uitlegt dat het Opera house op een sinaasappel gebaseerd is en de bruine pilaren van de harbour bridge geen functie hebben, besef ik me dat ik binnenkort degene ben die touristen op het dak van het hoogste gebouw in Sydney zal gaan sleuren en grappend wat leuke feitjes zal vertellen.



Tja. Ik ben ook maar pas 22, maar dit is bij verre na de tofste baan die ik ooit gehad heb!



Wil je weten wat Mark van der Schaaf de komende zes weken uitvoert in Sydney? Lees hier de hele blog van Columbus Reisreporter Markmywords