Düsseldorf - Door de ogen van de locals image
Lkoedam

Düsseldorf - Door de ogen van de locals

De Rijn, strand, statige winkelboulevards en lekker eten en drinken: het is allemaal op twee uur treinen te vinden in chic Düsseldorf. Maar waar zijn nu de bijzondere plekjes, die je als toerist niet zomaar weet te vinden? Vijf locals geven een kijkje in hun leven en delen hun favoriete hotspots.



‘Perfect voor het weekend is het restaurant en de bar Dr. Thomson’s, dat in een fabriekshal zit  waar vroeger Dr. Thompson’s-waspoeder werd geproduceerd. Ik geniet er steevast van fingerfood, goede steaks en sangria. In het lounge- en clubgedeelte kun je later op de avond dansen in een industriële setting op de beats van de dj of een liveband.’ Dr. Thomson’s, Erkrather Straße 232, drthompsons.info.



‘Genieten van de Franse keuken doe ik bij Roberts Bistro in de haven. Het is niet mogelijk om te reserveren, maar het wachten op een tafeltje wordt beloond met fantastische visgerechten. En ondertussen kun je alvast van een cocktailtje genieten.’ Roberts Bistro, Wupperstraße 2, robertsbistro.de.



‘Als ik mezelf op zondag wil trakteren op een uitgebreide brunch, ga ik zitten op het terras van DOX, het restaurant van het Hyatt Regency-hotel in de Medienhaven. Geheel in Duitse traditie kun je de hele middag van het buffet snoepen en het uitzicht over de haven is super.’ DOX, Speditionstraße 19, dusseldorf.regency.hyatt.com.



‘Voor de spannendste moderne kunst moet je naar de hippe, voormalige arbeiderswijk Flingern. In en rondom de Acker-, Linden-, and Birkenstraße zitten kleine galeries die werk van jonge honden uit het binnen- en buitenland etaleren. Mijn persoonlijke favoriet is Galerie Kadel Willborn.’ Galerie Kadel Willborn, Birkenstrasse 3, kadel-willborn.de.



Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 53



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.