Oman gelukkigste land image
Tammy85

Oman gelukkigste land

Oman is het gelukkigste land van het Midden-Oosten, zo blijkt uit een recent onderzoek van Maktoob Research. 61 procent van de bevolking zegt gelukkig te zijn. Hiermee laat Oman landen als Saudi-Arabië, Quatar, Bahrein, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten ver achter zich.

Familie
Deze hoge score heeft een aantal belangrijke redenen. Zo is de helft van de Omaanse bevolking jonger dan 18 jaar, een leeftijdsgroep die over het algemeen erg gelukkig is. Andere bepalende factoren zijn de sterke familiebanden en het respect voor ouderen in het land. Hoewel ook in Oman families van elkaar gescheiden worden - velen trekken uit economisch oogpunt naar de stad - ontmoeten de Omanieten elkaar minimaal één keer per week. Bovendien verblijft het merendeel van de inwoners van Oman nog altijd elk weekend bij zijn of haar familie.


Opvallend
Merkwaardig is dat Quatar 'slechts' op de derde plaats staat in de lijst van meest gelukkige landen, na Oman en Saudi-Arabië. Het Bruto Nationaal Product (BNP) van $80.870, het hoogste ter wereld, is blijkbaar niet zaligmakend. Het BNP van Oman en Saudi-Arabië is respectievelijk $19.879 en $21.200.

Respect voor toeristen
Niet alleen familie en ouderen, maar ook toeristen worden in Oman met erg veel respect behandeld. Zij voelen zich er prima thuis. Bij Columbus is dit uiteraard niet onopgemerkt gebleven. Ben je benieuwd naar wat dit land je allemaal te bieden heeft, klik dan hier voor de tien beste hotspots!

Foto "Omani" door phil.reisreporter.nl