5 onvergetelijke wandelingen in Nieuw-Zeeland image
Lkoedam

5 onvergetelijke wandelingen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat garant voor enkele van de mooiste wandelroutes ter wereld. Van een paar uur tot een complete wekenlange trektocht; take your pick!

Waipoua, een betoverend bos met millennia oude kauribomen, is een van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Foto: Eveline Voss
Waipoua, een betoverend bos met millennia oude kauribomen, is een van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Foto: Eveline Voss (© Columbus Travel 2015)


Steek over naar nergensThe Bridge to Nowhere in Nationaal Park Whanganui op het Noordereiland doemt uit het niets op en leidt inderdaad nergens naartoe. De betonnen brug over een kloof werd in 1936 gebouwd voor lokale boeren, maar slechts zes jaar gebruikt omdat de grond onvruchtbaar bleek. De natuur heroverde het land en – tot op de dag van vandaag – de harten van hikers die op de tweedaagse Mangapurua Trail bovenal van het loofbos en spirituele Maoriplekken genieten.Verdwaal tussen het ijsNationaal Park Aoraki/Mount Cook op het Zuidereiland herbergt 22 van de 27 hoogste bergtoppen van Nieuw-Zeeland. De meest spectaculaire liggen bij de Tasman Glacier, een maar liefst 27 kilometer lange gletsjer. Met een ‘heli-hike’ bedwing je deze ijsreus op de minst vermoeiende manier. Een helikopter brengt je bijna naar de top, waarna je het laatste stuk én de weg naar beneden te voet aflegt.Trek naar Mount DoomDe dreigende Tongariro is de actiefste vulkaan van Nieuw-Zeeland en figureerde als Mount Doom in The Lord of the Rings. De Tongariro Crossing is een pittige wandeling, ongeacht het weer, maar zonder meer de moeite waard. Het verbluffende natuurschoon krijgt een meerwaarde met een Maorigids.Maak een nachtelijke wandelingIn Waipoua, een betoverend bos met millennia oude kauribomen en een van de onbetwiste hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Vraag naar gids Bill Matiu bij Footprints Waipoua.Maak een helikoptervluchtEen ritje in een helikopter of propellervliegtuigje is ontegenzeglijk de meest spectaculaire manier om Nationaal Park Mount Aspiring en de omliggende bergen te verkennen. Met de Siberia Experience vlieg je naar het hart van de Siberia Valley, hike je door de bossen en keer je terug naar standplaats Makarora per jetboat.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)