Schitterende dronefotografie in Nederland image
Vellah

Schitterende dronefotografie in Nederland

Drones zijn met een opmars bezig onder hobbyfotografen. Voor Mike Condon zijn de op afstand bestuurbare luchtvaartuigen een echte business. In opdracht legt hij Nederlandse bestemmingen vanuit uniek vogelperspectief vast. En dat levert prachtige platen op!

’t Twiske, Oostzaan

 

 

De favoriete dronefoto van Mike is deze foto bij ’t Twiske, een meer en recreatiegebied ten noorden van Amsterdam. Het beeld van de windmolen aan de rand van het water maakt steeds weer indruk op hem bij het zien van de foto.

 

Kasteel Duivenvoorde, Voorschoten

 

Het kasteel van Duivenvoorde is met zijn enorme torenspitsen buitengewoon fotogeniek. Een van Mike’s favoriete bouwwerken.

 

Ransdorper Toren, Ransdorp

 

Ook de Ransdorper Toren net ten noorden van Amsterdam mag er zijn. De torenspits van de tweeëndertig meter hoge kerk is vanwege geldgebrek nooit gebouwd, maar dit geeft juist een bijzonder effect aan het beeld.

 

De Bollenstreek

 

Uniek zijn de patronen die de tulpen- en hyacintenvelden in de bollenstreek vormen: één groot kleurenpallet.

 

Naarden

 

Een van de best bewaarde vestingsteden is Naarden. De stad heeft een unieke stervorm. Je kunt langs de slotgrachten en verdedigingswerken lopen, maar de ingenieuze vorm is pas echt goed te waarderen vanuit de lucht.

 

Voor meer foto’s van Mike Condon kun je zijn website bezoeken.