Zuid-Afrika's mooiste wandeling image
Lkoedam

Zuid-Afrika's mooiste wandeling

De Otter Trail is waarschijnlijk Zuid-Afrika’s meest bekende wandelroute maar daarom niet minder de moeite waard. Zo haal je er alles uit wat erin zit.

De hangbrug over de Storms River in Nationaal Park Tsitsikamma. Foto: Tom van der Leij
De hangbrug over de Storms River in Nationaal Park Tsitsikamma. Foto: Tom van der Leij (© Columbus Travel 2015)


De Otter Trail is waarschijnlijk Zuid-Afrika’s meest bekende wandelroute maar daarom niet minder de moeite waard. De vijfdaagse route in Nationaal Park Tsitsikamma in West-Kaap is genoemd naar de kaapse otter, die je onderweg op de rotsen kunt tegenkomen, en voert over enorme rotsblokken en door schaduwrijk bos. Onderweg kom je vele soorten fynbos tegen en wellicht spot je wel een toerako, een van de opvallende vogelsoorten in het park. Je slaapt in primitieve hutten en draagt je eigen bagage mee.



De korte versie van de Otter Trail



Je kunt de Otter Trail ook volgen tot aan de waterval, waar je een frisse duik neemt om vervolgens weer terug te lopen naar Storms River Mouth. Dan ben je heen en terug slechts circa drie uur kwijt. Ga het park binnen bij Storms River Mouth (toegang € 7 p.p., niet te verwarren met het dorpje Storms River). Urenlang kun je blijven kijken naar de krachtige golven die op de rotsen voor de kust beuken. Met hoogtes van wel tien meter schiet het helblauwe water de lucht in en af en toe glinstert de zon er de kleuren van de regenboog doorheen. Alleen al voor dit schouwspel zou je naar het Nationaal Park Tsitsikamma komen. De Khoi San noemden het niet voor niets ‘the place of many waters’.



Kajakken tussen de kliffen



Heb je nog effe? Ga kajakken onder de hangbrug door, de Storms River op en tussen de kliffen door. Je kunt kiezen voor een tocht van een uur of eentje van twee uur waarbij je, op het punt waarop je met de kajak om zou keren, overspringt op een lilo, een soort luchtmatras. Rijd zo ver mogelijk door richting het restaurant en het winkeltje van Nationaal Park Tsitsikamma, waar de tocht begint. Je kunt het kajakken prima combineren met de wandeling van drie uur over de Otter Trail tot de waterval en terug. Idealiter ga je kajakken in de ochtend, als de zon op de Storms River schijnt en ’s middags wandelen. Aan die kant geniet je ’s avonds van een spectaculaire zonsondergang. Wellicht spot je onderweg ook nog walvissen!



Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)