Mooiste trails van de Australische Outback image
Mooiste trails van de Australische Outback image Mooiste trails van de Australische Outback image
lkoedam

Mooiste trails van de Australische Outback

Bind in de Outback van Australië de strijd aan met de elementen! Deze vijf routes staan garant voor actie en spektakel. Per jeep, boot, helikopter, kameel of te voet...

Arnhemland, een grote lap Australische Outback onder bestuur van Aboriginals. Foto: Ilse Schrama
Arnhemland, een grote lap Australische Outback onder bestuur van Aboriginals. Foto: Ilse Schrama (© Columbus Travel 2015)


Met een Jeep over de Explorer's WayJe wilt dwars door de Outback, het befaamde Australische binnenland reizen? Stap in een terreinwagen en volg de Explorer’s Way, een drieduizend kilometer lange rit van Adelaide naar Darwin. Je volgt hiermee in de voetsporen van John MacDouall Stuart, de ontdekkingsreiziger die in 1862 als eerste van het zuiden naar het uiterste noorden van Australië trok. Onderweg kom je oog in oog met zowel majestueuze bergketens en uitgestrekte ranches in de Outback als tropische wetlands in het noorden.Varen door The KimberleyHet plaatsje Kununurra vormt de uitvalsbasis voor een van de laatste echte wildernissen op aarde: The Kimberley. Ontdek de Outback per 4WD, stap in een propeller vliegtuigje om het bizarre rotslandschap en de prachtige watervallen te bewonderen, en vaar met een bootje het fijnmazige, van de krokodillen krioelende waterstelsel op.Met de helikopter over KadaduHet Nationaal Park Kakadu is een Werelderfgoed in Northern Territory. Om deze spectaculaire aaneenschakeling van bergen, wetlands en tropisch regenwoud te bewonderen, neem je idealiter een helikoptervlucht. Aan de oostgrens van Kakadu ligt Arnhemland, een afgelegen gebied dat al tienduizenden jaren wordt bewoond door Aboriginals. De ruige kust en het binnenland zijn verboden terrein voor bezoekers die geen uitnodiging op zak hebben of niet worden begeleid door een Aboriginalgids. Per 4WD reis je zuidwaarts naar het Nationaal Park Nitmiluk, waar je in een kano stapt en je je tussen de oranje rotswanden begeeft van de Katherine Gorge.Kamelentocht in de Simpson DesertSpring op een kameel en breng tot maar liefst twee weken door in de rode zandduinen en rotslandschappen van de Simpson Desert. ’s Avonds stook je een kampvuurtje en kun je, achteroverliggend op het zachte zand, van de stilte en de sterrenhemel genieten.Wandelen over de Heysen TrailDe marathon beu? Waag je dan aan de 1200 kilometer lange Heysen Trail, een wandelroute die door de gevarieerde landschappen van de deelstaat South Australia voert. Onderweg doe je onder andere ruige kliffen, zandstranden, naaldwouden en uitgestrekte wijngaarden aan. Je eindigt tussen de magnifieke bergtoppen van de Flinders Ranges.Dit artikel is geproduceerd door Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.