'Desert Songs' in Museon image
Cecile janisse

'Desert Songs' in Museon

Ze gaf haar baan op en kocht kamelen om door de woestijn van Soedan en Egypte te zwerven. De Nederlandse schrijver en fotografe Arita Baaijens stelt vanaf 15 mei haar foto's tentoon in het Museon in Den Haag. De tentoonstelling 'Desert Songs' komt tegelijk uit met het gelijknamige boek.

Altijd al nieuwsgierig geweest naar Soedan of Egypte? Arita Baaijens was altijd al gefascineerd door de woestijngebieden van deze landen. Twintig jaar geleden maakte ze een drastische verandering in haar leven. Ze gaf haar baan op en kocht kamelen om daarmee door de zandvlakten te zwerven. Ze leerde tijdens haar reis niet langer naar haar richtingsgevoel te luisteren. Navigeren met een kaart en een kompas was noodzakelijk om in de woestijn te overleven.

'Desert Songs'
De tentoonstelling bestaat uit een multimediashow die haar avontuurlijke reis door de woestijn van Egypte en Soedan laat zien. Van haar bezoek aan vrienden in de door oorlog geteisterde stad Darfur en de kamelenmarkt waar ze haar dieren uitzocht tot de karavanen van woestijnnomaden. De expositie is opgezet in een ruime, Arabische tent en is onderdeel van de tentoonstelling 'Al-Arab, 1001 verhalen over de Arabische wereld.'

Kijk op www.museon.nl voor meer informatie over de tentoonstelling.