Meer katten dan inwoners op een klein eiland in Japan image
Meer katten dan inwoners op een klein eiland in Japan image Meer katten dan inwoners op een klein eiland in Japan image
SG1

Meer katten dan inwoners op een klein eiland in Japan

Voor fervente kattenliefhebbers klinkt het als een droom, maar voor de inwoners is het een nachtmerrie: het Japanse eiland Aoshima wordt overspoeld door katten. En dat niet alleen, ook toeristen weten hun weg te vinden naar het “Katteneiland”.

Op 1,6 kilometer van de zuidkust van Japan gelegen vind je het afgelegen Aoshima, dat bekendstaat als Katteneiland. Ooit woonden hier zo’n negenhonderd mensen, tegenwoordig nog maar zo'n vijftig. Het eiland is overladen met katten, maar hoe zijn die daar gekomen?

 Katten tegen muizen

Aoshima is van origine een vissersdorpje. Om muizen te bestrijden en om er voor te zorgen dat de knaagdieren de boten niet beschadigden, namen veel bewoners een kat in huis. Het aantal inwoners nam echter in de loop der jaren af en niemand hield de voortplanting van de dieren in de gaten. De kattenpopulatie bleef maar groeien en groeien. Inmiddels is het eiland 120 katten rijk. Volgens Persbureau Reuters is de verhouding tussen mens en kat op het eiland 1 op 6.

Daarnaast trekken de vele katten hordes toeristen naar het eiland. Boten varen af en aan om toeristen rond te laten kijken. De inwoners lijden dus niet niet alleen onder de kattenoverlast, maar langzamerhand ook onder toeristenoverlast.Om deze content te zien moet u marketing en statistieken cookies accepteren. Klik hier om uw voorkeuren te wijzigen, na het wijzigen kunt u de pagina verversenMis niet langer de handige bespaartips & reisaanbiedingen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Meer katten dan inwoners op een klein eiland in Japan"

  • profile image comment
    Door Gerrit-Gaspedaal • geplaatst op 30 Mar 2015 | 07:26:57

    Jee... dan valt het bij mij thuis eigenlijk nogal mee met 8 stuks...