Eiland te koop in Kroatië image
Jan-Petra

Eiland te koop in Kroatië

Altijd al je eigen Robinson Crusoë eiland willen hebben? Grijp dan je kans, want de helft van het Kroatische eiland Piskera staat te koop voor een luttele 2,2 miljoen euro.

Piskera is één van de twintig eilanden van de Kornati Archipel in de Adriatische Zee. Met een oppervlakte van 586 vierkante kilometer is Piskera 1,25 keer zo groot als Texel. De Kroatische regering had als eerste het recht om het eiland te kopen, maar toonde geen interesse. Daarom besloten de eigenaren Piskera te koop te zetten.

Beschermd natuurgebied
Op het eiland staan ook nog twee woningen, die bij de prijs van 2,2 miljoen zijn inbegrepen. Deze woningen zijn ook de enige gebouwen die op het eiland mogen staan, omdat het eiland deel uitmaakt van een beschermd natuurgebied: het Nationaal Park Kornati.

Eilandenhype
Er lijkt een eilandenhype gaande op de onroerend goedmarkt in Kroatië, want er worden nog meer stukken eiland aangeboden. Op Kornat wordt een vlakte van 130 hectare aangeboden voor anderhalf miljoen euro, 'geschikt voor de teelt van olijven en Robinson Crusoë-toerisme.' In totaal staan ongeveer twintig kleine eilandjes, eilandpercelen en huizen te koop in de directe omgeving van [url="http://www.kornati.hr/eng/introduction.htm" target="_blank"] Nationaal Park Kornati [Kornati /url]. Hun totaalwaarde bedraagt een slordige 18 miljoen euro.