Must-sees in Noordoost-IJsland image
Patries

Must-sees in Noordoost-IJsland

Vissen en vulkanen. Columbus komt met de absolute must-sees voor je reis in Noordoost-IJsland.

Vang zeevissen in Akureyri
Vis mee met de IJslanders op de meest visrijke gronden van Europa. Voor een paar uurtjes hengelen betaal je ongeveer € 60.

Spot walvissen in Husavik
Ontdek vanuit dit schilderachtige plaatsje aan de noordkust de vele plaatselijke soorten walvissen en dolfijnen. Een tocht van drie uur kost ongeveer € 40.



Bezoek de krachtigste waterval ter wereld
Het Jökulsárgljúfur Park is misschien wel een van de meest efficiënte toeristenbestemmingen. In dit gebied vindt je bizarre rotsformaties, bijzonder vulkanisch gesteente en de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss.

Beweeg je over het meest vulkanische stukje aarde
Heel IJsland is eigenlijk een vulkanische tijdbom. In de heuvels van Krafla, nabij het meer van Myvatn, kun je de aarde bijna in real time gestalte zien krijgen. Dampende grotten, dreigend borrelende modderpoeltjes en vreemd gevormde lavavelden maken dit tot een vervaarlijke, bijna onmenselijke plek om rond te lopen. Niet voor niets heeft Neil Armstrong in dit gebied ooit de maanlanding geoefend.

Geniet van de stilte
Bij IJslands hoogst gelegen boerderij Möðrudalur zijn een kleine camping, twee appartementen en een cafeetje gebouwd. In de wijde omtrek is niets anders. Hier moet je geweest zijn. Een goede uitvalsbasis voor vulkanisch natuurwonder Askja, tel. (+354) 4711858.

Neem een zwavelbad
Bij het plaatsje Reykjahlið aan het meer van Myvatn ligt het heerlijke Myvatn natuurbad. Vanaf € 16 kan je je hier een dag laten verwennen in stoombaden, hot tubs en een groot zwembad.

Meer IJsland
Klik hier voor meer highlights van IJsland

Fotografie door Columbus fotograaf Tim Johannis, bekijk hier de andere IJsland foto's en klik hier voor alle Reisreporterfoto's van IJsland.