Windmolenpark in Kenia image
Cecile janisse

Windmolenpark in Kenia

Het bedrijf Aeolus Associated komt met grote plannen voor het aanleggen van windmolenparken in verschillende delen van Afrika.

Aeolus Associated, eigendom van de Nederlandse ondernemer Leo van Gastel, heeft samen met zijn Keniaanse partner de rechten verkregen voor de aanleg van een windpark in Kenia. Van Gastel, die een passie heeft voor het continent, hoopt met zijn grote plannen voor Afrika een bijdrage te leveren aan een ‘leefbare moeder aarde.’

De plannen worden volledig door Aeolus Associated en sponsoren gefinancierd. ‘Op termijn zal duurzame energie goedkoper zijn dan fossiele brandstof en het is ook nog schone energie,’ aldus Van Gastel in een interview met AfrikaNieuws. De toepassing van duurzame energie moet Afrika uiteindelijk onafhankelijk maken van dure energie-import.

Aeolus Associated richt zich niet alleen op windparken maar ook ook biobrandstofplantages, rurale elektriciteit en biomassa. Het bedrijf is op dit moment naast Kenia ook actief in Namibië, Zuid-Afrika, Ethiopië, Tanzania, Nigeria, Djibouti, Sudan, Sierra Leone en Ghana.