Metrotatoeage op je hand image
Sannetje001

Metrotatoeage op je hand

New York, Madrid, Beijing, Londen: allemaal grote steden waarin een groot metronetwerk ligt. Sommige metrokaarten zijn zo groot dat ze lastig vast te houden zijn als je even snel iets op wilt zoeken. Daarom is hier nu iets voor uitgevonden: de metrotatoeage!

Deze nuttige tatoeage is ontworpen door de Spaanse ontwerper Martí Guixé. Hij kijkt hoe het metronetwerk van een bepaalde stad in elkaar zit en maakt hier zijn eigen ‘tatoeageontwerp’ van. Deze kan dan door een tatoeëerder op de binnenkant van je hand getatoeëerd worden.

Waarschijnlijk zullen niet veel mensen van zo’n plattegrond op de hand gebruik maken, maar het is wel de meest functionele tatoeage die ooit is ontworpen.

Guixé zoekt als ontwerper altijd de grenzen van het mogelijke en onmogelijke op. Het metronetwerk is een van de ontwerpen uit een serie handige tattoos. Hij ontwierp ook een afbeelding van een munt die bedelaars in hun hand kunnen laten tatoeëren. Daarnaast veranderde hij voor een tatoeage een wijsvinger in een meetlat door een maataanduiding op de zijkant van de vinger te zetten.

Guixé geeft op 21 februari om 20:00 een openbare lezing over zijn ontwerpen op de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam.