Zonsverduistering in Cairns, Australië image
Metsu9

Zonsverduistering in Cairns, Australië

Dinsdag 13 november vindt er een totale zonsverduistering plaats. Helaas is hij niet zichtbaar in Nederland. Als je de eclipse echt niet wil missen, zul je naar Cairns, Australië moeten afreizen. Je zal daar niet de enige zijn, want vanuit de hele wereld komen er duizenden toeristen op af. Er zijn allerlei tours georganiseerd om op de meest speciale manieren de verduistering vanaf het beste punt te aanschouwen.

Een bijzondere manier om het spektakel mee te maken, is vanaf een wijds uitzichtpunt op de treinroute langs de kust van Cairns. Kuranda Scenic Railway is van plan om een speciale trein in te zetten die om 5 uur 's ochtends vertrekt. Deze trein zal tijdens de verduistering een uur stil staan op een uitkijkpunt, om ongeveer drie uur later weer terug bij het beginpunt aan te komen. Daar zal in geheel Australische sfeer een barbeque ontbijt klaar staat. Voor $199,00 Australische Dollar (ongeveer € 157,-) kun je mee met deze treinrit.

Een zonsverduistering vindt om de 18 maanden plaats, maar vaak is deze alleen te zien vanaf de meest onbereikbare plekken. Omdat hij dit keer vanaf de bewoonde wereld te zien is (Palm Cove en Port Douglas zijn de plaatsen met het beste zicht), reizen veel 'eclipsefans' naar Cairns af. Drie chartervliegtuigen vanaf Japan vliegen special voor de vele liefhebbers naar het Australische continent. Cruiseschepen maken een extra stop voor de kust van Cairns en er is een speciale luchtballonvaart georganiseerd voor diegene die de verduistering vanaf de lucht willen zien.

In Australië komt de maan 's ochtends vroeg om 7.40 uur voor de zon te staan. Zodra de zon verduisterd is, zakt de temperatuur een aantal graden en is het even helemaal donker in Cairns. Voor je het weet is het weer voorbij, want dit alles gebeurt namelijk in minder dan twee minuten. Een warme trui is dus niet nodig, wel een eclipsebril om je ogen te beschermen, hiervoor werkt een cd ook prima.

Foto door: j.a._de_roo.reisreporter.nl

Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of schrijf je nu in voor de Columbus nieuwsbrief