Australië - Oz van A tot Z image
Lkoedam

Australië - Oz van A tot Z

Deze winter spatten de Australische supersterren Nicole Kidman en Hugh Jackman van het scherm af in Australia, een romantische avonturenfilm die dwars door het continent leidt. Treed in de voetsporen van de twee hoofdrolspelers en ontdek het ware Oz.





 

























Oz van A tot Z





Australië aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Een Engelse aristocrate (Nicole Kidman) erft een ranch in het afgelegen Northern Territory. Ze wordt al snel lastiggevallen door veebaronnen en zoekt hulp bij een veedrijver (Hugh Jackman). De twee slaan met tegenzin de handen ineen om de ranch van de ondergang te redden. Samen leggen ze honderden kilometers af door de Outback, een van de mooiste maar ook meest onverbiddelijke plekken op aarde. Uiteindelijk komen ze terecht in Darwin, net op het moment dat de stad wordt gebombardeerd door de Japanse strijdkrachten…



Australia werd geregisseerd door de Australiër Baz Luhrmann (Moulin Rouge!) en belooft een van de grootste films van het jaar te worden. De sterrencast is het hele land afgereisd om opnamen te maken, van Western Australia en Northern Territory tot Queensland en New South Wales. De blockbuster geeft dan ook een schitterend beeld van de enorme verscheidenheid aan Australische landschappen. Laat je inspireren door Australia en zoek zelf het avontuur op!



Het indrukwekkende slot van Australia speelt zich af in tropisch Darwin, de meest noordelijk gelegen stad van Australië. Baz Luhrmann wil met zijn film de aandacht richten op de Japanse luchtaanval die hier in 1942 honderden mensen het leven kostte. Uit het as herrees een levendige metropool, die verrassend jong en multicultureel is. Darwin dient ook als de perfecte uitvalsbasis voor Kakadu, Litchfield en Nitmiluk: fantastische nationale parken in het afgelegen, door Aboriginals gedomineerde Arnhem Land.



Wild wild west

Een groot aantal buitenopnamen voor Australia zijn gemaakt in The Kimberley en dat is niet verwonderlijk: dit is pure Outback. Verwacht een strakblauwe hemel, bloedrode aarde en eindeloze savanne waarin ruige bergen, baobabs en enorme aantallen vee het landschap bepalen. Dit is het wildwesten van Australië. Ervaar het leven in de Outback in en rondom Bullo River Station, waar Franz en Marlee Ranacher een ranch runnen met een lap grond waar de provincie Utrecht ruim in past. Hun stulpje vormde de inspiratie voor Faraway Downs, de ranch die het beginpunt vormt van Australia, www.bulloriver.com



Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is.