Bommen op Roemeens vliegveld image
Thierry

Bommen op Roemeens vliegveld

Twee Roemeense journalisten hebben zich verkleed als personeel van het verzonnen ‘Al Qaeda Airlines’ en geprobeerd nepbommen te leggen op de Roemeense luchthaven Baneasa in Boekarest. Met succes.

Zonder problemen parkeerden Alexandru Cautis en Catalin Prisacaru, twee journalisten van de Roemeense krant Academia Catavencu, hun auto op de ‘beveiligde’ personeelsparkeerplaats. De journalisten, verkleed als medewerkers van hun zelf verzonnen Al Qaeda Airlines, liepen zonder moeite de luchthaven op en waren zelfs in staat nepbommen te plaatsen in enkele passagiersvliegtuigen als ook een Hercules militair vliegtuig. Het tweetal hoefde zich nergens te identificeren en had naar eigen zeggen ‘gerust een bazooka en dynamiet mee kunnen nemen’. Het Ministerie van Verkeer in Roemenië start nu een onderzoek naar de veiligheid van het vliegveld.

Ben jij geschrokken van dit nieuws, of vind je dat de beveiliging van een vliegveld nooit perfect kan zijn? Heb je het ervoor over om gefouilleerd te worden en vervelende vragen te beantwoorden op vliegvelden, als dit betekent dat je met een veiliger gevoel aan boord kunt stappen? Geef je mening onderaan deze pagina!