Stel reist op andermans kosten image
Thierry

Stel reist op andermans kosten

Edward Anderton en Jocelyn Kirsch, een jong stel uit Philadelphia, reisde ondanks hun eigen welvaart op kosten van anderen de hele wereld rond. Een jaar lang.

Het stel wordt met recht de Bonny & Clyde van de 21e eeuw genoemd. Gedurende een heel jaar leefde het stel in luxe, flanerend in designerkleding en reisde de wereld over. De twee gebruikten vier computers, twee printers, een scanner en een machine voor de productie van creditcards. Maar Edward en Jocelyn hielden hun levensstijl met name zo lang vol vanwege hun welvarende achtergrond: beiden zijn kinderen van succesvolle doktoren, aldus detective Terry Sweeney. Hierdoor waren mensen niet argwanend als zij met grof geld smeten. Sweeney was degene die het stel deze week op heterdaad betrapte toen de twee lingerie oppikten bij het postkantoor, besteld onder de naam van hun buurvrouw.

Het stel leefde het afgelopen jaar grotendeels in luxe resorts en is paardrijdend gefotografeerd op stranden van Europa, Hawaii en de Cariben. Ook hebben zij first class stedenreisjes gemaakt naar New York, Parijs, Londen en Montreal. Nu staat hen nog één reisje te wachten, maar niet in First Class: een enkele reis naar de gevangenis, waar ze naar verwachting enkele jaren zullen doorbrengen.

Klik hier voor een fotoalbum van de twee op reis.