Chinezen trouwen op 08-08-08 image
Sannetje001

Chinezen trouwen op 08-08-08

Op 8 augustus 2008 worden in de Chinese hoofdstad Beijing niet alleen de Olympische Zomerspelen geopend, maar veel Chinese stellen willen dan ook in het huwelijk treden. Alleen al in wereldstad Shanghai zijn er 120.000 koppels die hun huwelijk op deze datum hebben gepland.

Chinezen staan erom bekend dat ze hun huwelijk graag vieren in dure gelegenheden, zoals vijfsterrenrestaurants en prachtige hotels. Veel stelletjes hebben dus pech op 08-08-2008, want veel van deze gelegenheden zijn al volgeboekt vanwege de Olympische Zomerspelen.

In de Chinese cultuur wordt het cijfer 8 beschouwd als geluksgetal, het voorspelt kans op meer voorspoed, geluk en rijkdom. De Chinezen geloven zo in het geluk van het cijfer dat ze niets liever willen dan dat de 8 in bijvoorbeeld hun telefoon- of rekeningnummer voorkomt. Hier hebben ze bakken met geld voor over. Dit geeft aanleiding om te geloven dat iemand met een 8 in één van deze nummers rijk is. Zo laat het cijfer de Chinezen dus ook nog stijgen in aanzien.